S-AU COPT CĂPȘUNELE NOASTRE! Cât costă un kilogram și cum le puteți comanda online, aflați AICI

05 mai 2021

Anunțurile despre faptul că s-au copt deja căpșunele moldovenești au invadat rețelele de socializare. Producătorii agricoli îndeamnă consumatorii să comande online prima roadă din acest an, indicând și condițiile în care se va efectua livrarea. Pe pagina lui Dmitrii Bass de la  Compania Agrolux-DIA găsim și primele impresii ale celor care au gustat deja din fructul mustos și atât de așteptat!
 
“În sfârșit, s-au copt!!! O căpșună atât de dulce și aromată nu am consumat niciodată! La 24 aprilie 2021 s-a împlinit exact un an, de când procur căpșune numai de la acest producător! Mulțumesc, Dmitrii Agrolux, pentru vitaminele TASTY! Mă bucur foarte mult că am gustat și căpșune din prima ta recoltă!”, comentează Tatyana Peshakoff marfa oferită de producătorul menționat.
 
Pentru cei care vor ca „bunăciunea de fruct”, marca Agrolux-DIA, să le fie livrată direct pe masă, Dmitrii anunță că „primele căpșune moldovenești (sort Marmelada), deja disponibile online. Pretul e 120 lei /kg, COMANDA MINIMĂ- 3 kg”. De altfel, agricultorul Dmitrii Bass este cel care produce fructul pe substrat din nucă de cocos, o tehnologie nouă pentru antreprenorii din domeniu. Portalul nostru va reveni în curând cu detalii despre acestă tehnologie.
 
La Ungheni, mâine se va recolta prima roadă
 
Și la Ungheni sunt tocmai bune primele căpșune. AGROMEDIA a discutat cu reprezentanții Cooperativei de Întreprinzător “Berries Group” și a aflat ultimele noutăți direct din prima sursă. Administratoarea firmei, Zinaida Plămădeală, ne-a comunicat că mâine vor recolta prima roadă. Prima din toate punctele de vedere, pentru că marele producător și exportator de căpșune a plantat în teren protejat în premieră absolută fructele asociate sentimentului de dragoste și considerate un deliciu senzual. Dna Plămădeală ne-a mai anunțat că acestea au fost plantate în seră pe un teren de cca jumătate de hectar și sunt destinate pentru piața locală.
 
“Tehnologia de creștere e una obișnuită, le-am plantat anul trecut mai devreme, am încălzit serele la necesitate, ca să menținem temperatura și să putem ieși cu ele în vânzare mai devreme. Am utilizat irigarea mixtă. Nu știm câte kilograme vom aduna mâine, că suntem novice la creșterea lor în seră. Le vom realiza către consumatorii locali, vom efectua livrări la domiciliu și avem intenții de parteneriat cu rețelele de magazine”, a menționat administratoarea “Berries Group”, care a mai spus că nu au stabilit, deocamdată, care va fi prețul pentru ele.
 
Și producătorul Ion Bobeico din Criuleni e pregătit să iasă cu marfa plină de vitamine în piață. Potrivit lui, căpșunele oferite consumatorilor sunt de soiul american Albion, care rodește de mai multe ori pe an. În cazul în care este îngrijit corespunzător, poate rodi chiar anul împrejur, fără pauze.
 
Dl Bobeico a menționat că, anul trecut, vânzările de căpșune au scăzut cu 65 la sută, mai ales din cauza restricțiilor impuse sectorului HoReCa. Așa că, în toamna lui 2020, fermierul s-a văzut nevoit să scoată toată plantația, deși putea să mai rodească și iarna. Acest lucru implica, însă, cheltuieli suplimentare pentru încălzire. În ciuda greutăților, prețul căpșunelor din acest an nu se va schimba, și un kilogram va ajunge să coste, la început de sezon, în jur de 120 de lei. Chiar dacă mulți oameni întreabă de ce căpșunele autohtone sunt mai scumpe decât cele de import. Producătorul a explicat că acest lucru se datorează faptului că, în Moldova, încă nu este sezonul de coacere a fructelor în mod natural, ci ne aflăm în extra-sezon, atunci când căpșunele se cresc doar în sere. De aceea și costă mai mult.
 
Bărbatul speră să recolteze, în acest an, circa 50 de tone de căpșune. El mai susține că, în decurs de o lună, se vor coace și căpșunele din câmp deschis.
 
 
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

„ȘEF” LA STUPINĂ DE LA 12 ANI. A promis că va fi cel mai bun apicultor pentru albinele moștenite de la tata și s-a ținut de cuvânt

01 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

OLANDEZII, INTERESAȚI DE CIREȘELE MOLDOVENEȘTI. Cea care i-a convins este Mariana Pâslaru din Ustia, Dubăsari

29 jun 2022

DE CE CRAPĂ ROȘIILE? Cauze și metode de prevenire

23 jun 2022

CASTRAVEȚII ÎNFLORESC, DAR NU DAU ROADE? Soluția florilor goale, AICI

22 jun 2022

TEHNOLOGII DE ULTIMĂ GENERAȚIE PENTRU AMBALAREA FRUCTELOR. Echipamentul are capacitatea de 1000 de caserole pe oră și substituie trei muncitori

21 jun 2022

A ÎNCEPUT RECOLTAREA CAISELOR. Fermier: „Cumpărătorii vor calitate înaltă și calibru mare la preț mic”

17 jun 2022

S-AU COPT CĂPȘUNELE NOASTRE! Cât costă un kilogram și cum le puteți comanda online, aflați AICI

S-AU COPT CĂPȘUNELE NOASTRE! Cât costă un kilogram și cum le puteți comanda online, aflați AICI

S-AU COPT CĂPȘUNELE NOASTRE! Cât costă un kilogram și cum le puteți comanda online, aflați AICI

loading ...