Este un soi deosebit de rezistent la boli, se pretează foarte bine pentru grădini. De asemenea, căpșunile Senga Sengana po fi cultivate cu succes în sistem ecologic.
Caracteristicile fructului:
- Fructele mari au un gust foarte dulce şi o aromă particulară. Pulpa este roşu închis, consistentă dar, în același, timp suculentă. La începutul recoltării, fructele sunt mari, ulterior devin mai mici
- Conținutul mare de fructoză și aroma deosebită îl fac ideal pentru dulcețuri, marmelade etc.
- Un soi foarte productiv, fructele pot fi folosite proaspete, congelate sau prelucrate.
Senga Sengana este un soi semitardiv, se coace la mijlocul spre sfârșitul lunii iunie. Dezavantajul acestui soi este că nu se păstrează foarte bine în stare proaspătă foarte mult timp. Este bine să fie prelucrat în 1-2 zile de la recoltare.
Soiul este foarte rezistent la deteriorarea înghețului, secetei, mucegaiului praf, bolilor radiculare și nematodelor. Este sensibil la mucegaiul gri – în timpul verilor umede se recomandă tratamentul de protecție chimică.
Sursa: Pepiniera Banat