VIDEO: În gospodăria lui Vasile Cubei, producția de rapiță a depășit așteptările

09 jul 2024
 
Compania Corteva a dat start seriei de evenimente din categoria ”Corteva Agronomy Day” în nordul țării, la fermierul Vasile Cubei, administratorul S.R.L. „CUBVAS-AGRO” din satul Maramonovca, raionul Drochia. De data aceasta, recoltarea publică s-a făcut într-un lot comercial al fermierului pentru a vedea potențialul hibridului de rapiță Pioneer PT303.
 
Recolta a depășit așteptările. Într-un an cu condiții complicate pentru cultura de rapiță, cu fluctuații mari de temperatură și valori sub zero grade în primăvară, PT303 a avut un rezultat de 4,160 tone la hectar.
 

Oleg Nistiriuc, Reprezentant Comercial Corteva în R. Moldova:
Bună ziua și bine v-am găsit. Vă mulțumim că sunteți alături de noi. Știm că este în toi recoltarea la grâu, rapiță, orz și vă suntem recunoscători pentru timpul acordat. Mulțumim domnului Vasile Cubei pentru că ne găzduiește și pentru că este 100% client Corteva.
 

Vali Folea, Customer Technology Specialist Corteva RO & MD:
Culegem roadele și la propriu, și la figurat. Analizăm ce am învățat împreună cu fermierii timp de un an și recoltăm hibrizii de rapiță Pioneer sub tehnologia de protecție a culturii și nutriție Corteva.
 
Amintim că în 2023, un an favorabil pentru cultura de rapiță, PT303 a atins recordul de peste 6 tone la hectar într-un lot comercial.
 

Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager Seeds Corteva RO & MD:
PT303 este hibridul care, acum 3 ani de zile, a venit cu această noutate – rezistență la sclerotinia. Nu veți vedea scleroți formați în tulpina acestui hibrid. Se remarcă prin productivitate superioară, plecare mai lentă în vegetație, fapt ce-l face să se adapteze mai bine într-o zonă cu fluctuații mari de temperatură.
 

Recoltarea a fost cu publică, fermierii din zonă s-au convins de performanța hibrizilor Pioneer și eficacitatea produselor Corteva și au făcut alegerea pentru campania de semănat din această toamnă. Vedeți detalii în materialul VIDEO.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.md  
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube  
loading ...