FOLIAR EXTRA® – PENTRU RECOLTE BOGATE ȘI DE CALITATE SUPERIOARĂ

31 mar 2021

Fertilizantul Foliar Extra® are un conținut echilibrat de macroelemente (NPK + Mg) și microelemente, ce asigură aprovizionarea complexă a plantelor și nu doar introducerea unui element specific.

Foliar Extra® se poate aplica la o gama largă de culturi cum ar fi: cereale păioase, porumb, floarea soarelui, rapiță, legume și terenuri sportive, pentru a optimiza balanța de nutrienți, dar și pentru a ajuta la menținerea stării de vegetație si de sănătate foarte bune ale culturilor.
Datorită solubilității totale, dar și a pH-ului foarte acid, de numai 2,2, Foliar Extra® este o sursă adițională de hrănire, care asigură o preluare aproape instantanee a nutrienților de către plantele de cultură.

FMC recomandă aplicarea fertilizantului Foliar Extra® la cultura de cereale păioase în doză de 1,5 - 2 l/ha, în special atunci când plantele se află în momentele de creștere și dezvoltare intensă și consumul specific de hrană este foarte mare. De asemenea, Foliar Extra® este recomandat și atunci când plantele trec printr-o perioadă de stres, cauzată fie de lipsa precipitațiilor, de temperaturi scăzute, diferențe mari de temperatură dintre zi și noapte sau de alți factori care induc o deficiență metabolică de nutriție.
Astfel, prin aplicarea fertilizantului Foliar Extra®, punem imediat la dispoziția plantei elementele minerale pe care le conține care sunt foarte ușor asimilabile de catre plantă, datorită formulării produsului, dar și a ph-ului acid al acestuia, susținând astfel principalele procese metabolice.

Un alt moment optim în care recomandăm să fie aplicat fertilizantul Foliar Extra® este faza de burduf - înspicare, în doză de 2 l/ha, perioadă în care de asemenea, consumul specific de elemente minerale este crescut, pentru formarea asimilatelor dar și pentru transportul lor din frunzele superioare către bob, în vederea creșterii cantității, dar și a calității producției.
Aplicat în acest stadiu de dezvoltare, Foliar Extra® ajută la uniformizarea lanului și la obținerea efectului de „stay green” a culturii, adică de prelungirea perioadei de vegetație, aducând un aport important de producție, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ.

Compania Agricost Aldahra din Insula Mare a Brăilei a testat fertilizantul Foliar Extra® în ultimii ani, s-a convins de eficiența acestuia și de 2 ani utilizează produsul pe întreaga suprafață de cereale păioase, în special în stadiul de burduf – înspicare. Vă rugăm să urmăriți în clipul alăturat, concluziile oferite de către domnul Gabriel Leca Novac – consilier tehnic în cadrul companiei Agricost Aldahra după utilizarea fertilizantului FOLIAR EXTRA®.
 

Cătălin Cosmin Viziru – Director de Marketing FMC România si Republica Moldova.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

BAYER – lansează cel mai performant și stabil hibrid Dekalb DKC 5092 pe piața din Republica Moldova

24 nov 2021

EX-ȘEFUL CONSILIULUI CONCURENȚEI VA FI VERIFICAT DE ANI. Ce spun companiile specializate în comerțul cu produse fitosanitare amendate de Răducan

17 nov 2021

EXIREL® - cel mai NOU INSECTICID de la FMC pentru POMI FRUCTIFERI și VIȚĂ DE VIE

04 nov 2021

AGROBOR® SL, PRODUSUL FMC: Îngrășământul care reglează conținutul de apă în celule. Culturile pentru care este recomandat

06 sep 2021

VIDEO: SOLUȚIA ADAMA ÎN PROTECȚIA CULTURII MĂRULUI: Recolta din livada GȚ „Scutaru Victor” și calitatea ei

23 aug 2021

FOLIAR EXTRA® – PENTRU RECOLTE BOGATE ȘI DE CALITATE SUPERIOARĂ

FOLIAR EXTRA® – PENTRU RECOLTE BOGATE ȘI DE CALITATE SUPERIOARĂ

FOLIAR EXTRA® – PENTRU RECOLTE BOGATE ȘI DE CALITATE SUPERIOARĂ

loading ...