FOLIAR EXTRA® – PENTRU RECOLTE BOGATE ȘI DE CALITATE SUPERIOARĂ

31 mar 2021

Fertilizantul Foliar Extra® are un conținut echilibrat de macroelemente (NPK + Mg) și microelemente, ce asigură aprovizionarea complexă a plantelor și nu doar introducerea unui element specific.

Foliar Extra® se poate aplica la o gama largă de culturi cum ar fi: cereale păioase, porumb, floarea soarelui, rapiță, legume și terenuri sportive, pentru a optimiza balanța de nutrienți, dar și pentru a ajuta la menținerea stării de vegetație si de sănătate foarte bune ale culturilor.
Datorită solubilității totale, dar și a pH-ului foarte acid, de numai 2,2, Foliar Extra® este o sursă adițională de hrănire, care asigură o preluare aproape instantanee a nutrienților de către plantele de cultură.

FMC recomandă aplicarea fertilizantului Foliar Extra® la cultura de cereale păioase în doză de 1,5 - 2 l/ha, în special atunci când plantele se află în momentele de creștere și dezvoltare intensă și consumul specific de hrană este foarte mare. De asemenea, Foliar Extra® este recomandat și atunci când plantele trec printr-o perioadă de stres, cauzată fie de lipsa precipitațiilor, de temperaturi scăzute, diferențe mari de temperatură dintre zi și noapte sau de alți factori care induc o deficiență metabolică de nutriție.
Astfel, prin aplicarea fertilizantului Foliar Extra®, punem imediat la dispoziția plantei elementele minerale pe care le conține care sunt foarte ușor asimilabile de catre plantă, datorită formulării produsului, dar și a ph-ului acid al acestuia, susținând astfel principalele procese metabolice.

Un alt moment optim în care recomandăm să fie aplicat fertilizantul Foliar Extra® este faza de burduf - înspicare, în doză de 2 l/ha, perioadă în care de asemenea, consumul specific de elemente minerale este crescut, pentru formarea asimilatelor dar și pentru transportul lor din frunzele superioare către bob, în vederea creșterii cantității, dar și a calității producției.
Aplicat în acest stadiu de dezvoltare, Foliar Extra® ajută la uniformizarea lanului și la obținerea efectului de „stay green” a culturii, adică de prelungirea perioadei de vegetație, aducând un aport important de producție, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ.

Compania Agricost Aldahra din Insula Mare a Brăilei a testat fertilizantul Foliar Extra® în ultimii ani, s-a convins de eficiența acestuia și de 2 ani utilizează produsul pe întreaga suprafață de cereale păioase, în special în stadiul de burduf – înspicare. Vă rugăm să urmăriți în clipul alăturat, concluziile oferite de către domnul Gabriel Leca Novac – consilier tehnic în cadrul companiei Agricost Aldahra după utilizarea fertilizantului FOLIAR EXTRA®.
 

Cătălin Cosmin Viziru – Director de Marketing FMC România si Republica Moldova.

FOLIAR EXTRA® – PENTRU RECOLTE BOGATE ȘI DE CALITATE SUPERIOARĂ

FOLIAR EXTRA® – PENTRU RECOLTE BOGATE ȘI DE CALITATE SUPERIOARĂ

FOLIAR EXTRA® – PENTRU RECOLTE BOGATE ȘI DE CALITATE SUPERIOARĂ

loading ...