OMNERA®, un erbicid revoluționar de la FMC, prezent din acest an și în Republica Moldova

05 feb 2021
Începând cu acest an, fermierii din Republica Moldova au un nou aliat în lupta cu buruienile cu frunză lată din culturile de cereale păioase, oferit de compania FMC.

Omnera® este un erbicid de ultimă generație, care conține 3 substanțe active (fluroxipir 135 g/l + tifensulfuron metil 30 g/l + metsulfuron metil 5 g/l), perfect îmbinate pentru a obține un efect rapid asupra buruienilor dicotiledonate anuale și perene, inclusiv asupra buruienile dificil de combătut, precum turița, pălămida, hrișca, zârna, volbura și veronica. Inovația acestui produs constă în formularea LQM®, o tehnologie de vârf în materie de formulare, care este OD - dispersie în ulei și microîncapsulată. Această tehnologie are avantaje deosebite pentru plante:  optimizează aplicarea erbicidelor și crește suprafața de contact dintre erbicid și buruieni pentru o absorbție superioară și reduce driftul și impactul asupra mediului inconjurător.


Erbicidul Omnera® are o flexibilitate foarte mare în aplicare, cu o doză cuprinsă între 0.5 și 1 litru pe hectar. Testele FMC au dovedit rezultate excelente asupra buruienilor dicotiledonate (pălămida, volbura, traista ciobaului, turița) la o doză de 0.75 l / ha și chiar și  atunci când buruienile se află în faze mai avansate de vegetație. Erbicidul Omnera® are o fereastră foarte largă de aplicare, putând fi aplicat atât în toamnă cât și în primăvară, până la apariția frunzei-stindard. Efectul optim al erbicidului Omnera® se obține atunci când buruienile au între 2-6 frunze și sunt răsărite în masă. Alte avantaje ale erbicidului Omnera® sunt faptul că produsul poate fi aplicat începând de la temperaturi de peste 5°C și că nu există restricții în rotația culturilor la 4 luni de la aplicare.

Creșterea buruienilor este oprită în prima zi după aplicare, efectele erbicidului fiind vizibile în 7-10 zile, iar necrozarea completă a buruienilor survenind în 15-25 de zile.
În condițiile acestui an agricol, cu densități bune în cultura de grâu și precipitații bogate, mediul este favorabil atât dezvoltării culturilor cât și buruienilor, iar fermierii se pot confrunta cu îmburuienări masive în culturile de cereale păioase. Aplicarea erbicidelor la momentul optim, poate rezolva problema buruienilor dicotile într-o singură aplicare.
FMC Corporation este o companie de cercetare și dezvoltare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecție și nutriție a plantelor.

În Republica Moldova, compania FMC este prezentă din anul 2018 prin intermediul filialei din România – FMC Agro Operational România. Întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentantului de vânzări FMC în Republica Moldova, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022
Din aceeași categorie

CORTEVA LANSEAZĂ UN NOU WEBSITE PENTRU FERMIERII DIN REPUBLICA MOLDOVA

26 jan 2022

ADAMA răstoarnă miturile agricole. Detalii în Noul Catalog de produse 2022

24 jan 2022

BAYER – lansează cel mai performant și stabil hibrid Dekalb DKC 5092 pe piața din Republica Moldova

24 nov 2021

EX-ȘEFUL CONSILIULUI CONCURENȚEI VA FI VERIFICAT DE ANI. Ce spun companiile specializate în comerțul cu produse fitosanitare amendate de Răducan

17 nov 2021

EXIREL® - cel mai NOU INSECTICID de la FMC pentru POMI FRUCTIFERI și VIȚĂ DE VIE

04 nov 2021

OMNERA®, un erbicid revoluționar de la FMC, prezent din acest an și în Republica Moldova

OMNERA®, un erbicid revoluționar de la FMC, prezent din acest an și în Republica Moldova

OMNERA®, un erbicid revoluționar de la FMC, prezent din acest an și în Republica Moldova

loading ...