https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.08 EUR
17.52 USD
0.24 RUB
4.32 RON
0.63 UAH
OMNERA®, un erbicid revoluționar de la FMC, prezent din acest an și în Republica Moldova

OMNERA®, un erbicid revoluționar de la FMC, prezent din acest an și în Republica Moldova

05 feb 2021
Începând cu acest an, fermierii din Republica Moldova au un nou aliat în lupta cu buruienile cu frunză lată din culturile de cereale păioase, oferit de compania FMC.

Omnera® este un erbicid de ultimă generație, care conține 3 substanțe active (fluroxipir 135 g/l + tifensulfuron metil 30 g/l + metsulfuron metil 5 g/l), perfect îmbinate pentru a obține un efect rapid asupra buruienilor dicotiledonate anuale și perene, inclusiv asupra buruienile dificil de combătut, precum turița, pălămida, hrișca, zârna, volbura și veronica. Inovația acestui produs constă în formularea LQM®, o tehnologie de vârf în materie de formulare, care este OD - dispersie în ulei și microîncapsulată. Această tehnologie are avantaje deosebite pentru plante:  optimizează aplicarea erbicidelor și crește suprafața de contact dintre erbicid și buruieni pentru o absorbție superioară și reduce driftul și impactul asupra mediului inconjurător.


Erbicidul Omnera® are o flexibilitate foarte mare în aplicare, cu o doză cuprinsă între 0.5 și 1 litru pe hectar. Testele FMC au dovedit rezultate excelente asupra buruienilor dicotiledonate (pălămida, volbura, traista ciobaului, turița) la o doză de 0.75 l / ha și chiar și  atunci când buruienile se află în faze mai avansate de vegetație. Erbicidul Omnera® are o fereastră foarte largă de aplicare, putând fi aplicat atât în toamnă cât și în primăvară, până la apariția frunzei-stindard. Efectul optim al erbicidului Omnera® se obține atunci când buruienile au între 2-6 frunze și sunt răsărite în masă. Alte avantaje ale erbicidului Omnera® sunt faptul că produsul poate fi aplicat începând de la temperaturi de peste 5°C și că nu există restricții în rotația culturilor la 4 luni de la aplicare.

Creșterea buruienilor este oprită în prima zi după aplicare, efectele erbicidului fiind vizibile în 7-10 zile, iar necrozarea completă a buruienilor survenind în 15-25 de zile.
În condițiile acestui an agricol, cu densități bune în cultura de grâu și precipitații bogate, mediul este favorabil atât dezvoltării culturilor cât și buruienilor, iar fermierii se pot confrunta cu îmburuienări masive în culturile de cereale păioase. Aplicarea erbicidelor la momentul optim, poate rezolva problema buruienilor dicotile într-o singură aplicare.
FMC Corporation este o companie de cercetare și dezvoltare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecție și nutriție a plantelor.

În Republica Moldova, compania FMC este prezentă din anul 2018 prin intermediul filialei din România – FMC Agro Operational România. Întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentantului de vânzări FMC în Republica Moldova, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.
 
EXPERT: DEMARĂM CAMPANIA DE ALTOIRE A NUCULUI. Află care sunt cele mai utile sfaturi
01 mar 2021
VREI SĂ CREȘTI FRUCTE DE “LUX”? Toți cei interesați de pomușoare au parte de un curs gratuit de instruire. Detalii, mai jos
26 feb 2021
BE OUR GUEST! Campanie de promovarea a vinurilor din Moldova în Polonia. Grupul care a lansat inițiativa de promovare îl descoperi AICI
25 feb 2021
FONDURI EUROPENE PENTRU TURISMUL RURAL. Află care sunt localitățile și ce agropensiuni vor beneficia de investiții
24 feb 2021

OMNERA®, un erbicid revoluționar de la FMC, prezent din acest an și în Republica Moldova

OMNERA®, un erbicid revoluționar de la FMC, prezent din acest an și în Republica Moldova

OMNERA®, un erbicid revoluționar de la FMC, prezent din acest an și în Republica Moldova

loading ...