VICTOR PINZARI: Insecticidul EXIREL® de la FMC, cea mai bună soluție pentru fructe și struguri sănătoși, siguri și de calitate

13 jul 2022
FMC continuă să dezvolte proiecte de pionierat pentru utilizatorii din domeniul agriculturii, venind în ajutorul fermierilor cu noi substanțe active și formulări, pentru o agricultură sustenabilă și producții ridicate. 

În acest sezon, FMC a lansat pe piața de produse de uz fitosanitar din  Republica Moldova  un insecticid unic inovativ EXIREL® - un partener ideal în programele de combatere integrată a dăunătorilor, și soluția perfectă pentru combaterea dăunătorilor rezistenți la alte grupe de insecticide.  

Despre avantajele acestui produs fermierii au putut afla mai multe detalii direct de la reprezentantul companiei, care a fost prezent la Expoziția Specializată de tehnică și inovații pentru pomicultură „Ziua Fructelor”, la standul DiazChim, distribuitor FMC și unicul distribuitor autorizat pentru gama de fertilizanți si biostimulatori FMC în Republica Moldova.

VICTOR PINZARI, Consultant Regional FMC, Republica Moldova:    

Fermierii din Republica Moldova au un NOU aliat în lupta cu insectele dăunătoare din culturile de pomi fructiferi și viță de vie. Este vorba de noul insecticid EXIREL® de la FMC. 

Insecticidul EXIREL® conține substanța activă cyantraniliprol (cyazypyr®), a doua substanță activă din clasa chimică antranilamide (grupa IRAC 28) din portofoliul FMC și prima diamidă din piață cu un spectru larg de acțiune asupra speciilor de insecte care înțeapă, sug și defoliază. Modul de acțiune a substanței active este deja cunoscută fermierilor, în portofoliul FMC existând si alt insectic pe bază de cyantraniliprol – Benevia®, pentru culturile legumicole. 


Adult de Cydia pomonella (viermele merelor)

Insecticidul EXIREL® se aplică foliar, acționează sistemic și translaminar în plantă și asigură o combatere eficientă a celor mai importanți dăunători din culturile de pomi fructiferi și viță de vie: lepidoptere, diptere, cicade și unele specii de coleoptere.

Sub efectul substanței active, insectele nu se mai hrănesc și intră într-o stare de paralizie, iar după o scurtă perioadă de timp acestea mor, asigurându-se în acest fel o protecţie foarte bună a culturilor tratate.  

VICTOR PINZARI, Consultant Regional FMC, Republica Moldova:    

De asemenea, EXIREL® are acţiune ovicidă, ovi-larvicidă şi asupra adulților, controlând astfel dăunătorii în toate stadiile de dezvoltare. Dăunători problemă precum Cydia pomonella (viermele merelor), Drosophila suzukii (musculiţa cu aripi pătate), Lobesia botrana (molia verde a strugurilor) sau Cydia funebrana (viermele prunelor) sunt controlați rapid și eficient cu insecticidul EXIREL®, oferind astfel fermierilor posibilitatea de a obține producții mai mari și de calitate.
 
EXIREL® este selectiv față de artropodele benefice și insectele polenizatoare, ajută la conservarea paraziților și prădătorilor naturali și protejează entomofauna utilă, asigurând astfel un dublu control, atât chimic cât și biologic, asupra populațiilor de dăunători.  


Martor netratat Lot tratat cu insecticidul Exirel®   

În Republica Moldova, insecticidul  EXIREL® este omologat pentru culturile de: măr, păr, gutui, prun, cireș, vișin, viță de vie, iar dozele de aplicare sunt cuprinse între 0.5-1 l/ha, în funcție de gradul de atac și volumul de soluție. 

Pentru mai multe detalii despre insecticidul EXIREL®, accesati site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentanților de vânzări FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.  

Portofoliu companiei FMC cuprinde atât insecticide, fungicide, erbicide cât și fertilizanți și biostimulatori foliari. Pentru o protecție a plantațiilor multianuale împotriva dăunătorilor, FMC pune la dispoziția producătorilor de fructe și struguri așa produse ca Coragen 20SC, Vantex 60 SC precum și fertilizanți foliari precum Agrobor SL, Seamaxx SL, Manzinc SC, Foliar Extra SL.

FMC Corporation este o companie de cercetare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecția și nutriția plantelor. Spiritul inovator al companiei americane s-a născut în anul 1883, când fondatorul său, John Bean, crea în California prima mașină de aplicat pesticide. În prezent, FMC continuă să dezvolte proiecte de pionierat pentru utilizatorii din domeniul agriculturii, investind resurse importante în noi substanțe active și formulări, pentru o agricultură sustenabilă și producții ridicate. 
 

VICTOR PINZARI: Insecticidul EXIREL® de la FMC, cea mai bună soluție pentru fructe și struguri sănătoși, siguri și de calitate

VICTOR PINZARI: Insecticidul EXIREL® de la FMC, cea mai bună soluție pentru fructe și struguri sănătoși, siguri și de calitate

VICTOR PINZARI: Insecticidul EXIREL® de la FMC, cea mai bună soluție pentru fructe și struguri sănătoși, siguri și de calitate

loading ...