VIDEO: BENEVIA, insecticidul preferat al fermierilor! Combaterea dăunătorilor la legumele cultivate în sere și solarii

13 apr 2021
Încă din stadiul de plantare al legumelor, precum și în perioada îngrijirii acestora, există o serie de dăunători ce pot provoca pagube majore culturilor sau chiar compromiterea totală a acestora. Despre unele măsuri de prevenire și combatere a dăunătorilor de legume, dar și despre cel mai nou și performant insecticid FMC, ne-a vorbit Victor Pînzari - consultant regional FMC în Republica Moldova.
 
„Insecticidul BENEVIA, împreună cu adjuvantul CODACIDE, controlează o gamă destul de vastă de dăunători. Noi ducem o luptă foarte acidă în ultimii ani cu astfel de dăunători, cum este tripsul californian, diferite omizi, cele din ordinul coleoptera. Recomandarea companiei este de a aplica produsul în spațiul protejat la două săptămâni de la plantare, adică după ce planta revine la viața normală, se prinde și începe a crește, a forma lăstari noi. Îl aplicăm indiferent dacă avem sau nu dăunători. La un interval de 10-12 zile, în funcție de gradul de atac, aplicăm al doilea tratament cu BENEVIA și CODACIDE. Produsul este aplicat sub o normă de 0,5 -1 l la hectar, și, în funcție de gradul de atac al dăunătorilor, alegem norma potrivită pentru administrare. Ideal este de 750 ml, împreună cu CODACIDE, de la 1, 5 l până la 2, 5 litri de produs” a spus Victor Pînzari, consultant regional FMC în Republica Moldova.
 
Iacob Muntean este fermierul care știe să cultive cele mai gustoase legume din regiune. De cinci ani a construit sere, pe o suprafața de un 1 ha. Crește roșii și castraveți, dar în ultimii ani a pus accent doar pe cultura de castraveți.
 
„Sezonul începe din luna ianuarie și lucrăm în două cicluri. Primul e în perioada ianuarie-iulie, iar al doilea începe în iulie și durează până în iarnă. Un element important pentru castravete este protecția împotriva factorilor nocivi, a bolilor și dăunătorilor. În ultimii ani, am început să utilizăm un insecticid de la FMC, BENEVIA. Îl folosim pe toată perioada de vegetație. Îndată după plantare, la 7-10 zile, aplicăm primul tratament cu acest insecticid. Procedura o repetăm peste 15 zile. Este important că Benevia ne protejează de dăunători la toate fazele lor de dezvoltare și are un efect de lungă durată. Reușim să recoltăm de la 22 la 24 kg de roadă de pe un metru pătrat” a declarat fermierul.
 
 EXPERTUL: „Cu gospodăria Vadlev conlucrăm de mult timp, suntem alături de ei cu sfaturi tehnice și nu numai. Recomandarea companiei față de acest produs este de a-l aplica cât mai tardiv, adică direct pe plantă. În cazul nostru, pe cultura castravetelui. În urma tratamentului, îi oferă energie, reduce din stresul biotic al plantei și îi garantează un spor de recoltă. Este un produs cu un mod de acțiune unic, are un efect și sistemic, și de contact asupra unui spectru mai larg de dăunători.
 
FMC Corporation este o companie de cercetare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecția și nutriția plantelor. Spiritul inovator al companiei americane s-a născut în anul 1883, când fondatorul său, John Bean, crea în California prima mașină de aplicat pesticide. În prezent, FMC continuă să dezvolte proiecte de pionierat pentru utilizatorii din domeniul agriculturii, investind resurse importante în noi substanțe active și formulări, pentru o agricultură sustenabilă și producții ridicate. Întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentanților de vânzări FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.
 
Top știri

AGROBOR® SL, PRODUSUL FMC: Îngrășământul care reglează conținutul de apă în celule. Culturile pentru care este recomandat

06 sep 2021

VIDEO: SOLUȚIA ADAMA ÎN PROTECȚIA CULTURII MĂRULUI: Recolta din livada GȚ „Scutaru Victor” și calitatea ei

23 aug 2021

FERTIPLANT UNIVERSAL, ÎNGRĂȘĂMÂNTUL DE TOP DE LA UNIFER. Ce alte produse noi vor apărea pe piață în următoarele luni

13 aug 2021

LAMARDOR® PRO DE LA BAYER: Victor Hropotinschi: „Tratăm semințele cu Lamardor Pro în proporție de 100%”

09 aug 2021

IGOR COPACINSCHI: „Piața din UE impune reguli stricte. BAYER vine cu trei produse fitosanitare omologate inclusiv în R. Moldova”

27 jul 2021
Din aceiași categorie

GHEORGHE PÎNZARU: „Anul acesta, culturile arată bine, astfel de dezvoltare nu am avut de foarte mult timp”

05 jun 2021

VIDEO: ADAMA ȘI-A PREZENTAT NOILE TEHNOLOGII PENTRU TOȚI FERMIERII. Urmărește filmulețul

01 jul 2021

NOUTĂŢILE CORTEVA AGRISCIENCE. Află care sunt noii hibrizi de porumb din portofoliul companiei și cine sunt fermerii campioni

30 nov 2020

INCREDIBIL! Într-un an secetos, un producător din raionul Ialoveni a obținut o recoltă foarte bogată de struguri cu ajutorul produselor ”ADAMA”

30 sep 2020

AMBROZIA AFECTEAZĂ GRAV CULTURILE DE CÂMP. Soluții inovative și eficiente de la CORTEVA

08 jul 2020

VIDEO: BENEVIA, insecticidul preferat al fermierilor! Combaterea dăunătorilor la legumele cultivate în sere și solarii

VIDEO: BENEVIA, insecticidul preferat al fermierilor! Combaterea dăunătorilor la legumele cultivate în sere și solarii

VIDEO: BENEVIA, insecticidul preferat al fermierilor! Combaterea dăunătorilor la legumele cultivate în sere și solarii

loading ...