VIDEO: BENEVIA, insecticidul preferat al fermierilor! Combaterea dăunătorilor la legumele cultivate în sere și solarii

13 apr 2021
Încă din stadiul de plantare al legumelor, precum și în perioada îngrijirii acestora, există o serie de dăunători ce pot provoca pagube majore culturilor sau chiar compromiterea totală a acestora. Despre unele măsuri de prevenire și combatere a dăunătorilor de legume, dar și despre cel mai nou și performant insecticid FMC, ne-a vorbit Victor Pînzari - consultant regional FMC în Republica Moldova.
 
„Insecticidul BENEVIA, împreună cu adjuvantul CODACIDE, controlează o gamă destul de vastă de dăunători. Noi ducem o luptă foarte acidă în ultimii ani cu astfel de dăunători, cum este tripsul californian, diferite omizi, cele din ordinul coleoptera. Recomandarea companiei este de a aplica produsul în spațiul protejat la două săptămâni de la plantare, adică după ce planta revine la viața normală, se prinde și începe a crește, a forma lăstari noi. Îl aplicăm indiferent dacă avem sau nu dăunători. La un interval de 10-12 zile, în funcție de gradul de atac, aplicăm al doilea tratament cu BENEVIA și CODACIDE. Produsul este aplicat sub o normă de 0,5 -1 l la hectar, și, în funcție de gradul de atac al dăunătorilor, alegem norma potrivită pentru administrare. Ideal este de 750 ml, împreună cu CODACIDE, de la 1, 5 l până la 2, 5 litri de produs” a spus Victor Pînzari, consultant regional FMC în Republica Moldova.
 
Iacob Muntean este fermierul care știe să cultive cele mai gustoase legume din regiune. De cinci ani a construit sere, pe o suprafața de un 1 ha. Crește roșii și castraveți, dar în ultimii ani a pus accent doar pe cultura de castraveți.
 
„Sezonul începe din luna ianuarie și lucrăm în două cicluri. Primul e în perioada ianuarie-iulie, iar al doilea începe în iulie și durează până în iarnă. Un element important pentru castravete este protecția împotriva factorilor nocivi, a bolilor și dăunătorilor. În ultimii ani, am început să utilizăm un insecticid de la FMC, BENEVIA. Îl folosim pe toată perioada de vegetație. Îndată după plantare, la 7-10 zile, aplicăm primul tratament cu acest insecticid. Procedura o repetăm peste 15 zile. Este important că Benevia ne protejează de dăunători la toate fazele lor de dezvoltare și are un efect de lungă durată. Reușim să recoltăm de la 22 la 24 kg de roadă de pe un metru pătrat” a declarat fermierul.
 
 EXPERTUL: „Cu gospodăria Vadlev conlucrăm de mult timp, suntem alături de ei cu sfaturi tehnice și nu numai. Recomandarea companiei față de acest produs este de a-l aplica cât mai tardiv, adică direct pe plantă. În cazul nostru, pe cultura castravetelui. În urma tratamentului, îi oferă energie, reduce din stresul biotic al plantei și îi garantează un spor de recoltă. Este un produs cu un mod de acțiune unic, are un efect și sistemic, și de contact asupra unui spectru mai larg de dăunători.
 
FMC Corporation este o companie de cercetare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecția și nutriția plantelor. Spiritul inovator al companiei americane s-a născut în anul 1883, când fondatorul său, John Bean, crea în California prima mașină de aplicat pesticide. În prezent, FMC continuă să dezvolte proiecte de pionierat pentru utilizatorii din domeniul agriculturii, investind resurse importante în noi substanțe active și formulări, pentru o agricultură sustenabilă și producții ridicate. Întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentanților de vânzări FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

BAYER – lansează cel mai performant și stabil hibrid Dekalb DKC 5092 pe piața din Republica Moldova

24 nov 2021

EX-ȘEFUL CONSILIULUI CONCURENȚEI VA FI VERIFICAT DE ANI. Ce spun companiile specializate în comerțul cu produse fitosanitare amendate de Răducan

17 nov 2021

EXIREL® - cel mai NOU INSECTICID de la FMC pentru POMI FRUCTIFERI și VIȚĂ DE VIE

04 nov 2021

AGROBOR® SL, PRODUSUL FMC: Îngrășământul care reglează conținutul de apă în celule. Culturile pentru care este recomandat

06 sep 2021

VIDEO: SOLUȚIA ADAMA ÎN PROTECȚIA CULTURII MĂRULUI: Recolta din livada GȚ „Scutaru Victor” și calitatea ei

23 aug 2021

VIDEO: BENEVIA, insecticidul preferat al fermierilor! Combaterea dăunătorilor la legumele cultivate în sere și solarii

VIDEO: BENEVIA, insecticidul preferat al fermierilor! Combaterea dăunătorilor la legumele cultivate în sere și solarii

VIDEO: BENEVIA, insecticidul preferat al fermierilor! Combaterea dăunătorilor la legumele cultivate în sere și solarii

loading ...