VIDEO: SCHEMELE DE PROTECȚIE CORTEVA – Control absolut în livezi și vii

24 jun 2022
Corteva a venit în fața fermierilor cu soluții tehnice și de noutate pentru pomicultori. Astfel, la Negureni, Telenești a fost organizată Ziua Câmpului, unde experții Corteva au prezentat cele mai bune soluții pentru eficientizarea utilizării produselor fitosanitare în protecția integrată a livezilor.

Adrian Ionescu, Category Marketing Manager RO&MD:

Am prezentat pomicultorilor produsele Fontelis, Delegate, Talendo. Produse deja utilizate în pomicultura din Moldova. Am vorbit și despre noutățile pe care le vom aduce în prim plan, în anii următori. Noutăți, în special, din gama produselor biologice: BlueN, un fixator de azot din aer, o soluție ecologică și de viitor. Am mai vorbit despre noile soluții de feromoni pentru confuzie sexuală pe care îi vom aduce și în România, și în Moldova. Se numesc Enrapta, sunt feromoni ecologici, care se aplică foarte ușor în livadă.

FONTELIS este cel mai nou fungicid din gama CORTEVA. Fungicid cu spectrul de combatere foarte bun al Moniliozelor, Făinării, Rapănului, Alternariei sau Stemfiliozei la măr și păr. În Moldova, Fontelis are o omologare foarte bogată.

TALENDO este un fungicid foarte eficient, garantează efect maxim în combaterea făinării la măr și viță de vie la doze mult mai mici decât alte fungicide. Are efect de lungă durată, protejează ţesuturile netratate precum și cele nou formate după tratament. De asemenea, este rezistent la spălare - ploaia căzută la 3 ore după tratament nu diminuează eficacitatea produsului. Datorită efectului gazos protejează ciorchinele și după închiderea lui.

Georgel Andron, National KAM specialty Crops RO & MD:

DELEGATE este o moleculă specializată pe lepidoptere în principal, care controlează mult mai multe insecte, chiar și cu mod de dăunare diferit, față de celelalte produse de pe piață, care sunt specific lepidoptere.

Modul de acțiune al produsului Delegate este controlul larvicid foarte bun. Controlează toate stadiile larvare, de la L1, la L5. Spre comparație, alte produse lucrează bine pe L1, L2, după care, pe L4 și L5 nu mai au eficacitate.

Dați cu produsul Delegate și vă controlează tot ce aveți în livadă. Are un efect foarte rapid, putem spune că e chiar de șoc. În câteva ore, vedem un grad de mortalitate a dăunătorilor țintă.

Totodată, reprezentanții CORTEVA au prezentat fermierilor și partea de rezidualitate a produselor. Aspect destul de important pentru pomicultorii moldoveni, care sunt tot mai interesați să îndeplinească cererile piețelor UE, foarte pretențioase la acest capitol.
 

VIDEO: SCHEMELE DE PROTECȚIE CORTEVA – Control absolut în livezi și vii

VIDEO: SCHEMELE DE PROTECȚIE CORTEVA – Control absolut în livezi și vii

VIDEO: SCHEMELE DE PROTECȚIE CORTEVA – Control absolut în livezi și vii

loading ...