ZIUA CÂMPULUI DE RAPIȚĂ BAYER: Hibrizi de Top pe măsura așteptărilor tale!

07 jun 2024
Fermierii din centrul țării s-au întrunit la Ziua Câmpului, organizată de compania Bayer în cadrul gospodăriei agricole SRL „Terra Rica” din satul Onițcani, raionul Criuleni. Compania a prezentat portofoliul de hibrizi pentru cultura de rapiță, inclusiv noutatea DK ExburyNew.
 

IGOR COPACINSCHI, Director CropScience Moldova:
În acest an, avem 2 hibrizi Clearfield și 3 hibrizi clasici. Noutatea 2024 este un hibrid foarte bine adaptat în condițiile Republicii Moldova – DK Exbury. De asemenea, în portofoliul Bayer rămâne DK Excited – campion la vânzări în Europa, cu cele mai bune rezultate de recoltă.
 
Avem în câmpul de la Onițcani hibrizi foarte bine dezvoltați, cu ramificare chiar de la colet, cu silicve bine formate.
 
De asemenea, specialiștii Bayer au prezentat fermierilor detalii tehnologice de luat în calcul în condițiile anului 2024 și tehnologia de cultură, schema de protecție aplicată în câmpul de la Onițcani.
 

SEMION CERCHEZ-BALȚATU, Technical Advisory Manager CS:
DK Exbury este un hibrid semi-timpuriu, din genetica nouă DEKALB, în care se regăsesc multe caracteristici importante: potențial de producție ridicat şi stabil, conținut ridicat în ulei, rezistență la scuturare, consum eficient al azotului, dublă rezistență la Phoma şi toleranță la Virusul Galben al Ridichii.
 
DK Excited este unul din cei mai performanți hibrizi din portofoliul Bayer în R. Moldova, România și Europa. Este un hibrid cu producții de top în Europa şi conținut ridicat în ulei, foarte sănătos (dublă rezistență la Phoma, toleranță la Virusul Galben al Ridichii, cu un comportament foarte bun la Sclerotinia şi Verticillium), rezistent la scuturare şi cu un consum eficient al azotului. Performează în toate mediile de producție.
 

DK Immortal este un hibrid deosebit din gama Clearfield, unicul pe piață tolerant la Virusul Galben al Ridichii din această gamă. Poate fi semănat puțin mai tarziu datorită capacității bune de pornire în vegetație. Potențialul mare de producție, profilul sănătos, dezvoltarea rapidă în toamnă şi rezistența la scuturare îi asigură performanță stabilă în toate mediile de producție.
 

Maxim Vrabie, administratorul companiei SRL „Terra-Rica” gestionează în jur peste 1500 de hectare de teren agricol în satul Onițcani. Cultivă cereale, floarea-soarelui, rapiță. La cultura de rapiță, are în câmp mai mulți hibrizi DEKALB, iar tratamentele le-a efectuat cu produsele Bayer: Tilmor, Propulse și insecticidul nou Sivanto Energy. În rezultat, cultura este bine dezvoltată, curată de boli și buruieni și promite o recoltă frumoasă.
 
Vedeți în materialul VIDEO impresiile fermierilor prezenți la eveniment și alte informații despre hibrizii Bayer.

Pentru mai multe detalii despre produsele Bayer, contactați reprezentanții regionali:
Eugen Fetescu – Nord  068688476
Valentina Furdui – Centru -  079762999
Radu Raducan – Sud  69720006
 

 
loading ...