AGCO investește în tehnologiile viitorului

25 jan 2022
AGCO a cumpărat 2,9% din capitalul social al Greeneye Technology şi 2,53% din capitalul social al dezvoltatorului Apex.AI. Greeneye Technology este o companie israeliană care a dezvoltat un sistem de pulverizare de precizie bazat pe inteligența artificială pentru detectarea și pulverizarea individuală a buruienilor, la viteze de până la 20 km/oră. Apex AI dezvoltă software certificat pentru mobilitate şi vehicule fără şofer.

Greeneye Technology - pulverizare punctuală

Conceput pentru a fi integrat la orice marcă şi dimensiune de pulverizator, sistemul Greeneye utilizează o combinație de inteligență artificială și învățare automată profundă pentru detectarea și pulverizarea în timp real a buruienilor din culturi ("verde pe verde") cu o precizie declarată de 95,7%. Fondată în 2017 la Tel Aviv, Greeneye a lansat tehnologia de pulverizare cu precizie în luna octombrie a acestui an. AGCO, compania "mamă" a Fendt, Massey Ferguson și Valtra, nu este singurul investitor în recenta rundă de finanțare de 22 de milioane de dolari, care include și investiții ale Syngenta. Banii vor fi folosiți pentru a sprijini lansarea comercială în SUA în 2022 și extinderea sa în întreaga Americă de Nord în 2023. De asemenea, vor fi dezvoltate capacitățile analitice ale tehnologiei și pentru a extinde utilizarea acesteia pentru noi inputuri și culturi. Greeneye intenționează să dubleze numărul membrilor echipei sale de cercetare și dezvoltare din Israel și al echipei sale de vânzări și operațiuni din SUA.

Apex.AI - software pentru vehicule autonome

Apex.AI s-a diferențiat prin produsele sale software care uşurează implementarea de către furnizorii de soluții a programelor esenţiale pentru siguranța vehiculelor rutiere și off-road. Bazat pe un software open-source dovedit, software-ul Apex.AI permite clienților săi să se concentreze pe dezvoltarea de aplicații cu valoare adăugată, în timp ce programele Apex.AI oferă o infrastructură de dezvoltare puternică.

Apex.AI a lansat primul său produs premiat destinat vehiculelor fără șofer - Apex.OS, în 2020 și a obținut certificarea funcțională de siguranță în timp record. De asemenea, Apex.AI a lansat Apex.Middleware - un program care integrează toate nevoile de comunicare ale vehiculelor și permite viitoare implementări destinate vehiculelor semiautonome sau fără șofer.

sursa:agroinfo.ro
loading ...