AGRICULTORII ÎNLOCUIESC ARATUL PĂMÂNTURILOR CU SCARIFICAREA. Iată avantajele acestei tehnologii: VIDEO

16 jul 2020
Fermierii au probleme diferite, dar obiectivele sunt mereu aceleași. De exemplu: reducerea costurilor la înființarea plantațiilor agricole și obținerea unei productivități ridicate. Agricultura performantă începe cu utilajele de calitate, ce asigură o prelucrare corespunzătoare a solului, contribuind la menținerea umidității în sol și la asigurarea unei plantații uniforme. În condițiile în care seceta este tot mai prezentă an de an în Moldova, fermierii renunță să are terenurile în schimbul lucrărilor cu scarificatorul, un agregat care face minuni în condițiile climaterice din ultimul timp. Utilajul a fost proiectat special pentru a asigura o prelucrare corespunzătoare a solului într-o singură trecere. Acesta are mai multe avantaje:

• Nivelarea minuțioasă a solului astfel încât să rămână uniform și după celelalte lucrări.
•Obinerea unui sol cald și afânat pentru o germinație rapidă și uniformă.
• Consolidarea stratului de la adâncime pentru a intensifica regimul de apă al solului care este absolut necesar pentru răsărirea culturilor.
•Durata de efect este de 3-4 ani.
•Producție mai mare.
• Un asolament bine stabilit, după recoltarea cerealelor păioase.
•Adâncimea de lucru a fost acceptată la peste 40-50 cm, iar distanța între urme 150-200 de cm.
Agricultorii s-au convins că întoarcerea bolovanilor și expunerea lor la soare pot determina o pierdere mult mai rapidă a apei din sol, iar acest fapt reprezintă primul motiv pentru care trebuie de optat pentru metoda cu scarificatorul. Datorită sacrificatorului, solul este fărâmițat în profunzime, iar hardpanul format de-a lungul timpului este rupt, iar astfel oferă posibilitate apei ca să pătrundă adânc în sol. “Scarificarea solului” a fost identificată ca o lucrare agroameliorativă, executată cu scopul de a regla regimul de aer și apă al solului în stare naturală. Cercetările au mai stabilit că acestă metodă are și un efect economic avatantajos. Un scarificator cu disc în urmă oferă o bună pregătire a solului înainte de semănat. Lucrarea se efectuează la 40 cm adâncime în funcție de tipul de sol și umiditate, consumul de motorină la hectar cu acest utilaj este între 15 și 25 l.

AGRICULTORII ÎNLOCUIESC ARATUL PĂMÂNTURILOR CU SCARIFICAREA. Iată avantajele acestei tehnologii: VIDEO

AGRICULTORII ÎNLOCUIESC ARATUL PĂMÂNTURILOR CU SCARIFICAREA

Iată avantajele acestei tehnologii: VIDEO

AGRICULTORII ÎNLOCUIESC ARATUL PĂMÂNTURILOR CU SCARIFICAREA. Iată avantajele acestei tehnologii: VIDEO

loading ...