CUM A REUȘIT MIHAIL MUNTEANU, FERMIERUL CU 2.8 MII DE HECTARE, SĂ ECONOMISEASCĂ PESTE 16 TONE DE MOTORINĂ ÎNTR-UN AN

02 jan 2023
Cea mai bună tehnică este cea nouă, iar dacă aceasta este și de clasa Premium, calitatea lucrărilor nu poate fi decât la nivel înalt, susține Mihail Munteanu, agricultor din satul Lopățica, raionul Cahul, care are în gestiune o suprafață de 2.800 de hectare de teren agricol. Fermierul este cunoscut în zona de Sud a țării pentru rezultatele frumoase pe care le obține pe câmpurile sale. Secretul constă în gestionarea corectă a activităților companiei și dezvoltarea în pas cu tehnologiile moderne din domeniu.În agricultură totul este important. Începând cu umiditatea și terminând cu tehnologia corectă, toate au rolul lor. Mai ales în prezent, e important și să avem îngrășămintele, produsele fitosanitare necesare la timp. Decisive sunt și lucrările efectuate la momentul oportun, de la semănat, până la recoltat – toate trebuie efectuate la timp. De asemenea - respectarea asolamentelor. Toate acestea trebuie făcute după o tehnologie bună și, important, cu tehnică performantă. Nu faci nimic acum cu tehnica sovietică, a declarat pentru AGROMEDIA, Mihail Munteanu.

Tractoarele au și ele o limită de exploatare, menționează fermierul. În parcul auto al companiei SRL „Gigîlboe Agro” acestea aveau câte 10 și chiar 15 ani. Agricultorul a decis că e timpul să le înlocuiască. Cu tehnica veche nu reușea să efectueze lucrările la timp și la nivelul la care și-l propunea, mai ales că în ultimii 3 ani, compania a crescut aproape de 2 ori suprafața de terenuri agricole. Astfel, în anul 2020 a achiziționat un tractor Fendt 936, iar după 1,5 ani de exploatare a mai cumpărat un nou tractor Fendt 936 din generația nouă cu sistemul Fendt One, cu noul motor Man de 9 litri și transmisia Vario Drive de ultimă generație.Fendt este tehnică foarte bună, de clasa Premium. Pentru noi, a fost foarte important să achiziționăm un tractor de capacitate înaltă. Avem agregate noi, mari, grele pe care doar Fendt le poate duce. Am dotat parcul cu semănătorile Horsch, care numără semințele și au rezervoarele cu o capacitate de 7 tone plus greutatea lor. De asemenea, avem cultivatoare mari la 10 metri, care fac o frumusețe în câmp, scarificator bun, care introduce concomitent și îngrășămintele.

Mulțumim companiilor DiazTech și DiazChim pentru că ne susțin întotdeauna cu produse de ultimă generație și ne oferă soluții moderne pentru a ne desfășura calitativ activitatea.

Mecanizatorii noștri sunt foarte mulțumiți. Tractorul Fendt este o tehnică tare fină, sistemul pneumatic al cabinei ne oferă un confort înalt, mecanizatorul trebuie să vină la muncă doar la cravată în așa tractor, spune cu umor fermierul.

Unul din avantajele tractorului Fendt este economia de combustibil, remarcabil, mai cu seamă, anul acesta. Motorul Man, împreună cu cutia Vario Drive pe care le are tractorul permit o economie de până la 22% de combustibil la hectar, asta înseamnă 4-6 litri de motorină, iar la suprafețe mari economia este semnificativă. Dacă luăm exemplul gospodăriei domnului Munteanu cu 2,8 mii hectare, avem 16,8 tone de motorină economisite adică în jur de 420.000 lei.Noua serie ușurează cu mult munca mecanizatorilor și permite practicarea unei agriculturi de precizie înaltă. Cutia Vario drive înseamnă implicare minimă a operatorului. Cu alte cuvinte, tractorul „poate singur să ia decizii” când trebuie să mărească sau să micșoreze turațiile motorului sau viteza. Toate setările se fac o singură dată. Sistemul Teach In permite executarea mai multor lucrări planificate de operator, prin apăsarea unui singur buton.

Tehnica este Premium, în plin sezon nu avem situații de defecțiuni sau alte probleme. Lucrările sunt efectuate în timp mai scurt și la cel mai înalt nivel, menționează Roman Braguța, product manager DiazTech.

Distribuitorul oficial al tractoarelor Fendt în Republica Moldova este compania DiazTech, un nume cunoscut și de încredere pentru producătorii agricoli locali. DiazTech oferă agricultorilor tehnică performantă pentru efectuarea lucrărilor de prelucrare a solului şi recoltarea roadei, ce corespunde celor mai înalte cerinţe de piaţă, lucru demonstrat prin succesul obținut de producători.

De asemenea, în cadrul companiei, activează departamentul tehnic, ce asigură deservirea tehnică la cel ma înalt nivel, precum şi livrarea la destinatar a pieselor de schimb în mai puţin de 24 ore.
loading ...