CINCI MODELE DE TRACTOARE, RENTABILE ÎNTR-O GOSPODĂRIE MICĂ

03 jul 2023
Pe piață există mai multe variante de tractoare agricole mici noi și second-hand, cu puteri de până la 50 CP și prețuri variabile. Sunt modele bine cunoscute și sunt încă printre cele mai căutate, în special de către micii producători.
 
Prin urmare, este important să consultați un dealer sau un concesionar pentru a obține informații actualizate privind prețurile modelelor dorite. În continuare, separăm cinci opțiuni care pot fi considerate ca având un bun raport cost-beneficiu, cu câteva estimări ale prețurilor medii, pe baza informațiilor disponibile pe piață:
 
1. Tractor Yanmar F15D
Acest tractor de 33 CP este unul cunoscut pentru robustețea și durabilitatea sa. Cu un preț accesibil, este ideal pentru lucrări pe proprietăți mici.

Prețul mediu al acestui model poate varia între 5.000 și 7.000 de euro.


 
2. Tractor Massey Ferguson model MF 4215
Cu o putere de 50 CP, acest tractor oferă un raport cost-beneficiu foarte bun, combinând un consum redus de combustibil cu o productivitate ridicată. Este o opțiune foarte versatilă pentru micii fermieri.

Prețul mediu al acestui model poate varia între 8.000 și 10.000 de euro.
 


3. Tractor New Holland TL55E
Acest tractor de 60 CP este ideal pentru fermele mici, datorită dimensiunilor sale compacte și manevrabilității bune. De asemenea, este cunoscut pentru durabilitatea și ușurința de întreținere.

Prețul mediu al acestui model poate varia între 9.000 și 10.000 de euro.


 
4. Tractor Valtra 3300
Acest model de 60 CP este unul dintre cele mai economice în ceea ce privește consumul de combustibil, ceea ce îl face ideal pentru micii fermieri care doresc să economisească la costurile de operare.

Prețul mediu al acestui model poate varia între 10.000 și 12.000 de euro.


 
5. Tractor John Deere 5055E
Acest tractor de 55 CP este una dintre cele mai populare opțiuni de pe piață, cunoscut pentru puterea și performanțele sale fiabile. Deși poate fi un pic mai scump decât alte opțiuni, este o alegere solidă pentru cei care doresc un tractor de înaltă calitate.

Prețul mediu al acestui model poate varia între 13.000 și 15.000 de euro.


 
Toate aceste modele de tractoare agricole mici pot fi folosite pentru diverse tipuri de activități în fermă, în funcție de necesități și de zona de cultivare. Iată câteva exemple de lucrări pentru care aceste modele sunt potrivite:
  • Pregătirea solului;
  • Însămânțare;
  • Tratamentul culturilor;
  • Recoltare;
  • Transport.
Aceste modele de tractoare mici pot fi găsite la dealerii și revânzătorii autorizați din toată Europa. În plus, există mai multe site-uri și platforme online specializate în echipamente agricole, unde puteți găsi aceste modele de tractoare noi și second-hand.
 
Nu uitați că este important să verificați reputația și credibilitatea vânzătorului înainte de a face o achiziție, precum și să verificați condițiile și garanțiile echipamentului, mai ales dacă este vorba de un model folosit.
 
În concluzie, aceste tractoare de mici dimensiuni sunt indicate pentru o varietate de activități agricole în fermele mici și pot fi aliați în reducerea costurilor de exploatare. Este important să alegeți modelul potrivit pentru nevoile specifice fiecărei proprietăți și activități.

Sursa: Utilajeterra.ro
loading ...