UCRAINENII ÎȘI DOTEAZĂ TRACTOARELE CU SISTEM DE DETECTARE A MINELOR. Astfel, vor putea lucra terenurile agricole minate

24 jan 2023
Minele de pe terenurile agricole au devenit o problemă destul de serioasă pentru fermierii ucraineni. Soluția a venit de la Firma „Frendt” din orașul Vinnitsia, care a dezvoltat un dispozitiv pentru detectarea minelor, care este montat pe utilaje agricole. Este un sistem ce va fi montat pe tractoarele fermierilor, iar procesul de deminare se desfășoară la distanță. Anunțu, a fost făcut public de către viceprimarul orașului Vinnitsia, Andrii Ocheretni.

Câmpurile sunt literalmente pline de obiecte explozive și mine. Întreprinderea Vinnitsia „FRENDT” și-a adus contribuția la lupta împotriva inamicului: în locul săpăturilor efectuate de oameni, echipamentele vor căuta mine pe teren. Este important ca procesul să aibă loc de la distanță.

Aceasta este o tehnologie extrem de utilă pentru acele regiuni ale Ucrainei care au fost sub ocupație sau au suferit ca urmare a ostilităților.

Regiunile Kiev, Cernihiv, Sumi, Harkov și Mikolaiv vor putea în curând să returneze pământul pentru cultivare în siguranță datorită dezvoltatorilor din Vinnitsia.

Tehnologia funcționează cu ajutorul mașinilor agricole - tractoare. Pe ambele părți sunt atașate mașinii detectoare de metale, care, de fapt, monitorizează posibilul pericol și transmit imediat informații în camera de control. În cazul detectării minierelor, echipamentele speciale se opresc din mișcare.

Această dezvoltare nu numai că va simplifica semnificativ activitatea serviciilor de explozivi care deminează teritoriile, dar va salva și viețile oamenilor, a menționat viceprimarul pe pagina sa de Facebook.Potrivit Ministerului Politicii Agrare din Ucraina, în Harkiv, una dintre cele mai mari regiuni agricole, peste 110 mii de hectare de terenuri agricole trebuie deminate.

Ministerul Politicii Agrare a precizat că lucrează în prezent la identificarea finanțării țintită pentru lucrările de restaurare, în special, se așteaptă în mod preliminar implicarea ajutorului internațional.
loading ...