VALTRA GENERAȚIA 5: Calitate mai înaltă a lucrului efectuat în câmp

10 oct 2022
După ce s-a convins de performanța și confortul tractorului Valtra din generația a 4-a T 234, la doar un an distanță, gospodarul din satul Călmățui, raionul Hâncești, deținător a 100 de hectare de teren agricol, a adus în parcul său încă un exemplar Valtra, de data aceasta, unul din generația a 5-a: și mai inteligent, și mai performant.

Tractorul Valtra din generația a 4-a cu încărcător frontal este utilizat la încărcarea semănătorilor, la încărcarea producțiilor cerealiere, de asemenea, la descărcarea sacilor cu îngrășământ, cu semințe.

Noul Valtra din generația 5, din seria A, G, N și T vine într-un nou format, dar la fel de fiabile, cu un motor de 7,4, cutia PowerShift +, în 30 de trepte și cu o pompă hidraulică separată de baia de ulei de la transmisie.
Astfel, cu aceste tractoare în dotare, gospodarul reușește să semene mult mai operativ, în termeni optimi, pentru o producție mai înaltă.

Tractoarele Valtra din generația a 5-a, disponibile în Republica Moldova din anul 2022, în exclusivitate la dealerul oficial DiazTech, au fost proiectate pentru a oferi clientului cea mai bună experiență posibilă a utilizării unui tractor.

Cabinele reproiectate, noul aspect, noile caracteristici ale transmisiei, ale motorului și un sistem de afișaj inteligent, complet nou, facilitează utilizarea noilor tractoare și adoptă tehnologii agricole inteligente.

În generația a 5-a tractoarele Valtra pot avea suspensia pneumatică pe față, fapt ce permite un cuplu mai bun cu solul, un confort mai bun pentru operator și o calitate mult mai bună a lucrului efectuat în câmp.

Una dintre cele mai vizibile caracteristici noi ale tractoarelor din generația a 5-a este afișajul de pe stâlpul A, care înlocuiește bordul tradițional din spatele volanului și unde toate informațiile importante pot fi văzute cu ușurință pe noul display. Partea de sus a afișajului prezintă întotdeauna informații implicite, cum ar fi viteza, turația motorului și timpul. Sub aceasta, operatorul poate selecta informații pentru controlul tractorului și al utilajului – exact în formatul dorit. Display-ul afișează, de asemenea, informațiile despre radio și smartphone prin Bluetooth.

Sistemul de direcție este complet nou, iar reglarea poziției volanului este acum mai ușoară. Maneta față-spate a fost actualizată, facilitând acum schimbarea direcțiilor atunci când se comută între diferite comenzi, precum maneta SmartTouch sau sistemul TwinTrac. Volanul este puțin mai voluminos decât înainte, dar este ușor de utilizat, aceasta fiind o caracteristică a tractoarelor Valtra.

Comutările din domeniul B și C sunt facile, chiar și cu o sarcină grea, datorită noii funcții Start Boost. Schimbarea vitezelor este acum mai rapidă, ceea ce se observă mai ales la viteza de deplasare.

Aproximativ două din trei tractoare noi Valtra sunt astăzi deja echipate cu sistem de autoghidare și caracteristici pentru agricultura de precizie. Clienții își pot echipa, de asemenea, tractorul din seriile N sau T cu astfel de sisteme specifice, precum Task Doc și Section Control.

Multitudinea de opțiuni software crește rapid odată cu dezvoltarea tehnologiei pentru agricultura inteligentă, iar clienții Valtra pot actualiza cu ușurință cele mai noi caracteristici la tractoarele lor cu Versu „SmartTouch”.

Noile modele din seria N și T sunt disponibile imediat, producția a început încă din primăvară la fabrica Valtra din Finlanda și deja se regăsesc în parcurile fermierilor din Moldova.
 
loading ...