„CASA BUNICULUI” – DESTINAȚIA IDEALĂ PENTRU A EVADA ÎNTR-UN ADEVĂRAT COLȚ DE RAI PITORESC

01 sep 2022
Chiar în Lunca Prutului de Jos, pe un teren de 40 de ari din satul Pașcani, raionul Cahul, la o distanță de 500 de metri de lacul Manta, soții Lidia și Dumitru Lazăr și-au creat un adevărat colț de rai pitoresc, cu pomi fructiferi și multe păsări zburătăcind prin curte, pe care l-au numit sugestiv: agropensiunea „Casa Bunicului”, transmite AGROMEDIA, cu referire la Eco Presa

Este o destinație ideală pentru a evada din mediul urban, atât pentru turiștii din țara noastră, cât și pentru străinii veniți pe meleagurile noastre. Casa de vacanță îmbină confortul zilelor cu relaxarea și activitățile în sânul naturii, deși seceta ultimelor luni și-a lăsat amprenta asupra acestora din urmă.

Agropensiunea  „Casa Bunicului”  are o capacitate de 11 locuri de cazare, iar turiștii care poposesc aici sunt răsfățați cu bucate tradiționale și vin de casă, pe care le pot servi atât la restaurantul pensiunii, cât și în foișoare.  

Primăvara, turiștii se delectează cu mirosul îmbătător al salcâmului din curtea pensiunii. Îi primim pe oaspeți cu inima deschisă și le creăm condiții ca să se simtă bine și să-și dorească să mai revină la noi, povestește Lidia Lazăr. 


 
Anul trecut, familia Lazăr a fost susținută cu un grant în valoare de 4500 de euro din partea UE, pe care l-a investit în amenajarea unui beci rustic și a spațiului de degustare a vinului „Rară Neagră”, creat după rețeta bunicului Gheorghe Lazăr. Încă cinci producători locali de vinuri au fost invitați să-și expună produsele aici. 

Ca activități, „Casa Bunicului” vine cu multe opțiuni care îmbină odihna activă cu turismul rural, orientat spre natură. Atât satul Pașcani, cât și localitățile din împrejurime abundă în frumuseți naturale, ce abia așteaptă să fie descoperite de turiști la pas sau pe bicicletă. Pentru amatorii de explorări pe două roți, a fost chiar amenajat un traseu special pentru velo-turism numit „Aleea Siguranței”, ce leagă satele Pașcani și Manta.
 
Până la seceta extremă din această vara, turiștii de la „Casa Bunicului” s-au putut bucura și de plimbări cu barca pe lacul Manta – cel mai mare lac natural din țară – până la gârlele Prutului. Din nefericire, aceste plimbări au trebuit amânate în contextul lipsei de precipitații din ultimele luni, spre dezamăgirea multor amatori ai turismului de aventură. În ciuda secetei, proprietara ne împărtășește că ciripitul păsărelelor continuă nestingherit, oferind drumeților un cadru de basm. 

„Casa Bunicului” este prima agropensiune din satul Pașcani, comuna Manta, raionul Cahul, care oferă servicii turistice. 
loading ...