„ORHEIUL VECHI” LA DOAR UN CLICK DISTANȚĂ. Serviciile turistice și activitățile disponibile în regiune, acum, pot fi rezervate online

24 jan 2023
Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” are o nouă pagină web dedicată. Lansat recent, orheiulvechi.com conține informații detaliate atât despre Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” și patrimoniul istoric, cât și despre serviciile turistice și activitățile disponibile în regiune. Pe lângă imaginile de calitate și materiale video de prezentare, pagina web conține și hărțile traseelor turistice pentru drumeții sau plimbări tematice, care pot fi descărcate și utilizate în format digital. Astfel, pagina web a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi” devine primul portal dedicat unei destinații turistice din țară, care promovează o imagine cuprinzătoare și detaliată a ofertei disponibile pentru vizitatorii regiunii și detaliază o experiență turistică completă.

Pagina web a fost elaborată de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) în colaborarea cu echipa Rezervației Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, cu suportul Activității de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a TurismuluI (MCTA), un proiect EDGE în Moldova, finanțată de USAID.Ion Ciobanu, Director general, Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”:

Crearea unui site viabil pentru Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” a constituit un obiectiv spre care am tins în ultimii doi ani. Ne doream un site care să răspundă la toate întrebările turistului: 1. De ce să aleg destinația Orheiul Vechi? 2. Ce fel de servicii sunt disponibile? 3. Unde mă pot caza? ș.a. Astăzi, orheiulvechi.com întrunește toate componentele informaționale de care are nevoie un turist: trasee, obiective turistice, servicii, activități, evenimente etc. De asemenea, site-ul se va afla într-un continuu proces de îmbunătățire pentru a fi indisociabil necesităților vizitatorilor noștri.

Elena Stepanov, Asociația Naționalăpentru Turism Receptor și Intern (ANTRIM): Acum, rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi” devine prima destinație turistică din țară de importanță regională, care deține o pagină web cu informații complete și detaliate. Portalul orheiulvechi.com este un ghid complet de călătorie pentru potențialii vizitatori, care poate fi accesat oricând, de oricine, din orice colț al lumii. Toate informațiile adunate pe acest site sunt o confirmare în plus că Moldova se poate mândri cu ospitalitatea gospodarilor, cu multitudinea de activități care ilustrează viața de la țară, cu locurile pitorești care pot fi explorate și care pot constitui ingredientele perfecte pentru o vacanță de neuitat.

Tatiana Durleștean, director, Activitatea de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a TurismuluI (MCTA): Promovarea digitală pe plan local și internațional, dar și elaborarea instrumentelor digitale pentru promovarea ofertei turistice a țării, a fost una din activitățile de bază a Activității de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a TurismuluI (MCTA), în ultimul an. Am urmat trendurile internaționale în domeniul turismului, care demonstrează că un conținut digital inovator și complet susțin promovarea destinațiilor turistice și permit vizitatorilor să se informeze și să „testeze” vizual serviciile turistice pe care urmează să le acceseze. De aceea, am redirecționat o parte din fonduri spre activități de digitalizare a serviciilor și eficientizare a proceselor, pentru creșterea competitivității sectorului. Iar elaborarea și lansarea paginii web orheiulvechi.com este unul din rezultatele cu care ne mândrim.

Pagina web orheiulvechi.com conține 8 subcategorii de interese, este ușor de utilizat și oferă detalii despre rezervația naturală, patrimoniul natural și istoric, serviciile și activitățile turistice disponibile în regiune, pensiunile rurale și datele lor de contact, dar și evenimentele culturale organizate anual. Mai mult, portalul oferă posibilitatea turiștilor să „călătorească” virtual prin rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”, accesând materialele video 360 de grade. Acum, conținutul informațional este disponibil în limbile română și engleză și urmează să fie completat și cu alte detalii.

Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” este parte componentă a Parcului Național Orhei și este cea mai cunoscută și vizitată destinație turistică din Moldova. 
loading ...