REDESCOPERĂ MOLDOVA: ÎNCEPEM CU DESTINAȚIILE TURISTICE DE LA NORD. Trei pensiuni au deja spoturi video

23 jul 2021
Echipa Redescoperă Moldova a vizitat zilele trecute destinațiile turistice din zona de Nord, mergând în raioanele Sângerei, Drochia, Edineț, Soroca, Ocnița și Briceni. Călătoriile se desfășoară în cadrul campaniei de promovare a destinațiilor turistice din nordul republicii, lansată de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în colaborare cu Redescoperă Moldova.

Astfel, spoturi video și galerii foto sunt realizate în premieră și distribuite în mediul online. Ulterior, cele mai reprezentative fotografii se vor regăsi în unele publicații. Pe pagina web a ADR Nord, www.adrnord.md, ne putem delecta cu filmulețe video realizate la Casa rurală „Albinuța” din Chișcăreni, Sângerei, unde găsim o nouă experiență pentru oaspeți – apiterapia. Turiștii care vizitează pensiunea lui Iurie sunt invitați să tragă un pui de somn pe un pat situat deasupra stupilor, pentru a-și vindeca și energiza corpul și sufletul; Casa rurală „La Bunica” din aceeași localitate, care oferă mai multe locuri de cazare.

În preajmă se află un lac, pe malul căruia oaspeții pot să-și pregătească de mâncare. Aici puteți gusta cele mai delicioase produse la cuptor, inclusiv „babă neagră” cu ceaiuri din plante medicinale; Pensiunea „Casa Rustică”, care te întâmpină cu mai multe bucate tradiționale și întruchipează în sine modelul așezărilor românești de la începutul secolului XX. În zilele următoare urmează să fie plasate în mediul online încă șase spoturi similare. Totodată, în perioada 24-25 iulie echipa Redescoperă Moldova se va deplasa în cea de-a doua expediție în nordul țării. Toate spoturile realizate în cadrul acestei campanii de promovare a destinațiilor turistice din nordul republicii sunt distribuite prin intermediul canalelor de comunicare ale ADR Nord și Redescoperă Moldova.

Aceste activități de promovare se desfășoară în cadrul proiectului „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”, finanțat prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace. Proiectul este implementat de ADR Nord și compania slovacă Pro4CE, specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Republica Moldova și Asociația „ECO-Partener”.

Până în prezent, în cadrul proiectului au fost desfășurate mai multe activități, al căror scop a fost să identifice și să promoveze produse agricole organice, care pot deveni „mărci locale” pentru regiune la capitolul dezvoltarea destinației turistice. În acest sens, în lunile iunie și iulie 2021, experții slovaci Pro4CE au vizitat împreună cu specialiști din ADR Nord mai multe locații din raioanele Soroca, Drochia, Sângerei și Edineț, unde sunt dezvoltate mici afaceri în domeniul producerii și comercializării fructelor uscate, legumelor, pomușoarelor, dar și afaceri locale în apicultură și turism.

Mai multe vedeți AICI
loading ...