DESTINAȚII TURISTICE ÎN MOLDOVA. Vedeți o listă de pensiuni și complexuri turistice

23 mai 2023
Lista destinațiilor turistice din țara noastră este în creștere anual. Avem tot mai multe pensiuni, complexuri turistice, care pun la dispoziția vizitatorilor numeroase zone de odihnă unde puteți petrece timpul util și relaxant. Vedeți în acest material o listă a pensiunilor din Republica Moldova. În articol găsiți prețul cazării, datele de contact și locația în care sunt situate pensiunile.
 

Destinații turistice în Moldova:

Zăvoiul Nistrului

Zăvoiul Nistrului ECO village este locul perfect unde sa-ți retragi sufletul de griji. Odată ajuns(ă) aici, te bucuri de splendoarea noului, întrucât pensiunea a fost construită în anul 2019 și dispune în exclusivitate de băi în butoaie în stil japonez. La pas grăbit, poți ajunge să vizitezi chiar și Cetatea Soroca în toată splendoarea ei, întrucât pensiunea se află la doar cinci kilometri de orașul Soroca, iar seara, la întoarcere, te poți bucura de un pahar de vin la foișor având o priveliște mirifică în față.Prețul unei căsuțe pentru patru persoane este 2 000 de lei pe noapte.
Contact: 060772209
Locație: pensiunea se află la o distanță de 160 de kilometri de Chișinău, în orașul Soroca.

Hanul lui Hanganu

Familia Hanganu vă oferă la alegere 24 de camere și două încăperi de tip bașcă, toate în aspect rustic, cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Fiecare odaie este dotată cu baie și cu tot necesarul pentru un confort pe măsură. Pe lângă locurile de cazare, pensiunea oferă și o sală de conferințe. Este un loc pitoresc în sânul naturii, cu priviri panoramice de excepție.


 
Preț: o cameră pentru două persoane variază între 1 200 și 1 500 de lei
Contact: 069288332
Locație: pensiunea se află la o distanță de 100 de kilometri de la Chișinău, în raionul Rezina, satul Lalova.

Casa Văratic

Casa Văratic oferă spații de cazare cu Wi-Fi gratuit, facilități de grătar, o grădină și parcare privată gratuită. Casa are o terasă, o bucătărie complet utilată, cu o mașină de spălat vase, o zonă de relaxare cu o canapea, un TV cu ecran plat, o mașină de spălat și o baie privată cu duș și uscător de păr. De asemenea, sunt prevăzute un frigider, cuptor, plită, ceainic și aparat de cafea.Preț: 111 dolari pe noapte
Contact: 069650851
Locație: satul Văratic din raionul Râșcani.

Bahmut Club

Bahmut Club reprezintă o destinație turistică amplasată în mijlocul Codrilor. La o distanță de 70 de kilometri de capitală, puteți descoperi o părticică din Moldova tradițională, dar și din cea modernă. Pensiunea vă pune la dispoziție căsuțe din lemn spațioase, cu băi proprii, încălzire, TV, internet Wi-Fi și tot confortul de care aveți nevoie.Prețul cazării pentru o noapte este 1 500 de lei pentru o persoană.
Contact: 068303303
Locație: comuna Bahmut din raionul Călărași.

La Iepurași

Locația propune turiștilor o zonă de odihnă bine amenajată, cu piscină, terasă și căsuțe de vacanță, cu saună și ciubăr relaxant. Zona dispune de opt locuri de cazare și o saună pentru șase persoane.Prețul pentru închirierea unei căsuțe este 1 200 de lei pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
Contact: 079699555
Locație: orașul Florești, pe traseul Soroca-Bălți.

Casa Veche

Casa Veche este o pensiune turistică în stil rustic și dispune de 12 locuri de cazare, de o terasă de vară și de un restaurant cu bucătărie regională, precum și de un spațiu pentru masterclassuri culinare. La restaurantul pensiunii sunt folosite exclusiv produsele crescute chiar în grădina casei sau sunt procurate de la gospodarii din lunca Nistrului.Prețul unei camere pentru patru persoane este 1 350 de lei, camera pentru două persoane costă 1 250 de lei, iar camera destinată unei singure persoane costă 1 000 de lei.
Contact: 079708172
Locație: satul Palanca, raionul Ștefan Vodă.

Gagauz Sofrasi

În cadrul pensiunii, veți găsi: hotel (pentru persoanele care decid să rămână peste noapte), un muzeu etnografic, o terasă cu vedere panoramică spre atracțiile turistice ale autonomiei găgăuze, crama Gagauz Maazası, un restaurant cu specific tradițional găgăuz, o sală de banchet „Favorit” etc.

Hotelul are în total 10 camere. Patru dintre acestea, realizate într-un stil național găgăuz, au fost construite autentic după tehnologia străbunilor. Toate materialele utilizate în cadrul construcției sunt ecologice. Șase camere sunt într-un stil contemporan, cu un design clasic.Prețul unei camere de hotel variază de la 700 la 1 200 de lei.
Contact: 060533112
Locație: satul Congaz din UTA Găgăuzia.

Casa Karaman

Casa Karaman este o adevărată bijuterie istorică datorită faptului că păstrează obiecte arhaice și lucruri vechi, confecționate manual (covată, cociorvă, lopată, leasă, butoaie vechi, mobilier, lămpi, covoare etc.), dar și lucruri donate de familiile din comunitate, cu scopul de a promova cultura și tradițiile străbune.

La Casa Karaman, vizitatorii pot admira obiectele și exponatele tradiționale, dar și pot afla poveștile și legendele vechi locale. Mesele de aici sunt pregătite din bucate tradiționale, specifice zonei, așa cum le pregătea bunica, conform rețetelor străvechi. Aici, oaspeții pot gusta mâncăruri unice, precum cniș, vărzări, pirojcane, năut cu rață și multe alte bucate delicioase.Contact: 068604060
Locație: satul Târnăuca, Slobozia.

Eco-Village Văleni

Pe teritoriul complexului vă puteți caza în pensiune sau în căsuțele rustice. De asemenea, aici găsiți un restaurant, un muzeu și un foișor rustic, unde vă puteți delecta cu un meniu alcătuit din delicii tradiționale.

Proprietarii vă oferă și o gamă vastă de activități, cum ar fi caiac-canoe sau birdwatching. În apropriere, cu un automobil sau scuter închiriat de la complex, puteți vizita Lacul Beleu, Rezervația Biosferei UNESCO „Prutul de Jos”, Colinele de Aur sau puteți merge în drumeție pe Drumul lui Petru Rareș.Prețul cazării începe de la 500 de lei pe noapte pentru o persoană
Contact: 060775173
Locație: satul Văleni din raionul Cahul.

Sursa: Diez
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...