TRASEUL ECO-TURISTIC „STÂNCILE PRUTULUI”: 120 km, inspirat de polonezi, va include 12 localități rurale și va trece prin…

22 nov 2021

12 locații din trei raioane din Nordul Republicii Moldova vor fi unite într-un traseu turistic unic pentru această regiune a Europei. Acesta este creat în cadrul Proiectului implementat de Fundația Terra Humana (Varșovia, Polonia) și Asociația obștească „Moștenitorii” (Bălți, Moldova), anunță AGROMEDIA cu referire la realitatea.md.
 
În cadrul proiectului, 19 reprezentanți ai autorităților locale și reprezentanți ai afacerilor din turismul rural vor participa la o vizită de informare în Nordul Poloniei. În perioada 22 noiembrie – 2 decembrie, delegația din R. Moldova va vizita câteva zeci de pensiuni, restaurante, muzee și alte atracții de pe mai multe trasee turistice.
 
Moldovenii vor vizita traseele „Calatorie cu Pan Tadeusz“, „Drumul Crucii Kopaszewo”, „Traseul Regele Stanisław Leszczyński”, mai multe castele și mănăstiri poloneze, trasee parcurse pe trăsuri trase de cai și chiar un muzeu al distilatelor.
 
Totodată, traseul eco-turistic „Stâncile Prutului” va include localitățile Viișoara, Cobani și Camenda din raionul Glodeni, Costești, Varatic, Druță, Boroseni și Mihăileni din Râșcani și Brânzeni, Grodinești și Fetești din Edineț.
 
Proiectul „Crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni” va fi implementat în perioada 2021-2023. În cadrul acestuia va fi dezvoltată o ofertă ecoturistică integrată, utilizând experiența poloneză și fortificând implicarea membrilor a 12 comunități rurale (câte 4 din fiecare raion) în dezvoltarea socio-economică locală, prin sporirea potentialului turistic al localitaților și înregistrarea oficială a rutei turistice naționale. Proiectul este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul programului „Asistența poloneză pentru dezvoltare 2021”.
 
Sursa: realitatea.md
loading ...