CABERNET SAUVIGNON & MERLOT DIN PITUȘCA A LUAT MEDALIA DE AUR LA BERLINER WINE TROPHY 2023

17 mar 2023
În perioada 25 februarie - 5 martie la Berlin a avut loc unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale în cadrul căruia peste 200 de jurați au degustat circa 8000 de vinuri. Vinul roșu sec Cabernet Sauvignon & Merlot s-a dovedit a fi printre cele mai apreciate vinuri la acest concurs, fiind distins cu medalia de aur.

Suntem nespus de mândri de acest rezultat și planificăm să muncim și mai mult pentru a bucura toți iubitorii de vinuri, anunță vinăria pe rețelele de socializare.

Familia Tataru dispune de șapte hectare de teren pe care cultivă struguri. Deși au experiență de producere a vinului țărănesc de mai mulți ani, Vasile și Svetlana Tataru s-au aliniat standardelor de calitate de producere a vinului îmbuteliat abia în anul 2019, după ce, cu ajutorul partenerilor externi, au procurat mai multe echipamente, precum rezervoarele de oțel inoxidabil și fermentatoare, stație frigorifică, pompe etc. În plus, producătorul a fost asistat pe parcursul ultimilor doi ani de un mentor-vinificator, de la care a învățat tehnologiile și practicile bune în producerea unui vin de autor.

Au devenit cunoscuți în pandemie. Primele 2.500 de sticle de vinuri albe seci Muscat Ottonel, Chardonnay, rose sec Cabernet Sauvignon și roșu sec Cabernet Sauvignon marca Crama Tataru au fost produse din recolta 2019 și au fost lansate pe piață în mijlocul pandemiei Covid-19. În pofida provocărilor cauzate de pandemie, vinăria a reușit să devină cunoscută consumatorilor prin intermediul campaniilor de promovare și a târgurilor locale inițiate de Asociația micilor producători de vinuri din Moldova.

Pentru a afla povestea de succes a familiei Tataru, vedeți materialul „RUTA DRUMUL VINULUI TRECE PRIN PITUȘCA”, realizat anterior de AGROMEDIA.

 
 
loading ...