https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
CELE MAI EFICIENTE FUNGICIDE pentru combaterea făinării și manei viței de vie: Talendo® și Zorvec™ Vinabria™

CELE MAI EFICIENTE FUNGICIDE pentru combaterea făinării și manei viței de vie: Talendo® și Zorvec™ Vinabria™

09 feb 2021
Odată cu venirea primăverii și reluarea ciclului vegetativ al plantelor apar și riscurile de îmbolnăvire. Diferiți agenți patogeni care au iernat sub diferite forme în sol, în mugurii sau scoarța coardelor afectate în anul precedent asteaptă acum condițiile ideale de temperatură și umiditate pentru a germina și a parazita vița de vie.­­­­­­­
Făinarea este denumirea populară a bolii produse de agentul patogen Uncinula necator. Acesta și-a făcut simțită prezența din ce în ce mai mult în plantațiile viticole mai ales în ultimii ani. Acest agent patogen poate ataca tot timpul anului iar în cazul în care nu se iau măsuri de combatere eficiente pagubele pot fi substanțiale atât asupra aparatului foliar dar mai ales asupra ciorchinilor și boabelor.
Se generează astfel nu numai pierderi de producție dar și o depreciere calitativă a boabelor.
Boabele afectate de făinare sunt predipuse în condiții de umiditate la atacurile mucegaiurilor iar vinul rezultat va fi de o calitate slabă.
Făinarea atacă cu precădere în verile secetoase deoarece conidiile nu au nevoie de apă pentru a germina, iar după infecție evoluția bolii este favorizată de temperatura și umiditatea moderată a aerului.
Compania Corteva Agriscience recomandă pentru combaterea făinării produsul Talendo®, un fungicid pe bază de proquinazid 20% care se aplică în doza de 200 - 225 ml/ ha.
Proquinazid este o substanță activă specializată pe combaterea făinării cu eficiență deosebită datorită acțiunii sale trivalente, de contact, sistemică locală și prin vaporizare.
Talendo® protejează țesuturile adiacente zonelor tratate cat și creșterile noi datorită acțiunii în stare de vapori, oferind un control sigur și de lungă durată împotriva făinării.
Cultura de viță de vie poate fi atacată și de alți agenți patogeni precum Plasmopara viticola, mana viței de vie.
Pentru o combatere eficientă a manei viței de vie compania Corteva Agriscience vine în sprijinul fermierilor cu o soluție nouă în 2020, Zorvec Vinabria™.


Zorvec™ Vinabria™ este o combinație de Oxathiapiprolin 10g/l și Folpet 500g/l, cu o activitate biologică remarcabilă împotriva patogenilor, cu o excelentă activitate translaminară și sistemică acropetală.

Zorvec Vinabria™ are efecte multiple asupra ciclului de viață al agentului patogen (acțiune preventivă, curativă, eradicantă și antisporulantă) pentru o eficacitate sporită și de lungă durată.
Zorvec Vinabria™ protejează frunzele tratate pe măsură ce cresc și se dezvoltă, inclusiv frunzele nou formate.
Experiențele efectuate în diverse țări cu Zorvec Vinabria™ au demonstrat un control excepțional la mană, comparativ cu produsele existente în acest moment pe piață.
Pentru evitarea apariției fenomenului de rezistență, Corteva Agriscience recomandă aplicarea preventivă, în bloc de 2 aplicări consecutive, la un interval de 10 zile, primul tratament la începutul înfloritului (BBCH 61), urmat de al doilea tratament la sfârșitul înfloritului (BBCH 69).

Zorvec Vinabria™ este absorbit rapid în interiorul stratului ceros epicuticular al plantei, în mai puțin de o oră de la aplicare, oferind o rezistență mai mare la spălare. Pentru acest motiv, chiar și în situația în care apar precipitații imediat după aplicarea produsului, nu este necesară repetarea tratamentului. Doza recomandată este 2 l/ha.

 
 
 
STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI
18 jun 2021
CĂPȘUNELE PENTRU EXPORT: PLINE DE NOROI ȘI LIPSĂ DE BRAȚE DE MUNCĂ PENTRU RECOLTARE. Ce spun experții
18 jun 2021
“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos
15 jun 2021
LEGUME NATURALE DE LA LEOVA. Unde le găsiți, cine le cultivă și cum le puteți comanda online, aflați AICI
14 jun 2021

CELE MAI EFICIENTE FUNGICIDE pentru combaterea făinării și manei viței de vie: Talendo® și Zorvec™ Vinabria™

CELE MAI EFICIENTE FUNGICIDE pentru combaterea făinării și manei viței de vie: Talendo® și Zorvec™ Vinabria™

CELE MAI EFICIENTE FUNGICIDE pentru combaterea făinării și manei viței de vie: Talendo® și Zorvec™ Vinabria™

loading ...