CUM PĂSTRĂM MUSTUL NEFERMENTAT ȘI DULCE PESTE IARNĂ?

11 sep 2023
Mustul este una dintre cele mai populare și îndrăgite băuturi ale toamnei. Mulți vor să se bucure de gustul delicios al mustului și să-l păstreze și peste iarnă. Vedeți în acest material care este secretul prin care să păstrezi mustul dulce și în sezonul rece.
 
1. Păstrează mustul în congelator
Congelarea mustului este una dintre metodele cele mai eficiente de a păstra mustul în starea sa nefermentată. Este recomandat să nu folosești sticle din poliester pentru a nu influența gustul produsului. Când torni mustul, lasă sticlele goale cam de două degete, întrucât mustul se dilată, iar sticla poate exploda în congelator.
 
Mustul congelat poate fi consumat după 2-3 ore după ce l-ai scos de la congelator.
 
2. Mustul păstrat cu hrean
După zdrobirea strugurilor, mustul se lasă să se limpezească. Între timp, se spală hreanul și se dă prin răzătoarea mică. Se amestecă apoi cu mustul și se păstrează în damigeana de 50 de litri. Se lasă aproximativ 2 saptămâni, apoi se trage în sticle, care trebuie acoperite apoi cu dopuri de plută. Astfel mustul nu va fermenta.
 
Cantități: Pentru 10 litri de must sunt necesare 100 de grame de hrean ras.
 
3. Conservarea mustului cu aspirină
Pentru a opri fierberea mustului poți folosi conservant. Se folosește aproximativ 1 gram la 1 litru de must proaspăt. Conservantul nu trebuie adăugat direct în lichid, ci se dizolvă mai întâi într-un vas cu must (aproximativ 1 litru) pe care îl pui pe foc. Lasă-l câteva minute pe foc, până când ajunge aproape de punctul de fierbere și apoi toarnă-l peste restul de must.
 
Beneficiile mustului
Cel mai gustos must se obține întotdeauna din strugurii foarte copți, ajunși la maturitatea de consum. Astfel, vei fi sigur că te vei bucura de un must delicios și un vin de calitate superioară.
 
Mustul reprezintă sucul de struguri proaspăt storși și are o serie de beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina A, B1 și B3 și are un conținut ridicat de minerale.
 
Un pahar de must dimineața oferă organismului energie, stimulează sistemul nervos și reduce retenția de apă, spun specialiștii. În plus, acest lichid ajută la menținerea unui nivel optim al colesterolului.
 
Sursa: Ego.ro 
loading ...