ÎNCEPE VARA ASTA LA „DEVIN & DEGUST”. Când, unde, cât costă? AICI

26 mai 2023
Perioada evenimentelor frumoase și cu adevărat savuroase în aer liber începe vara aceasta cu Festivalul „DeVin & DeGust”, care revine în forță.

Anul acesta, la festival vă așteaptă peste 25 de vinării cu vinuri din zonele cu Indicație Geografică Protejată, renumite pentru calitatea lor impecabilă și caracteristicile specifice fiecărei zone. Iubitorii de vinuri bune vor avea posibilitatea să le guste pe toate.

De asemenea, în cadrul festivalului va fi organizată și „Școala Vinului”, care va include masterclass-uri pentru degustarea responsabilă a vinurilor de calitate, asociate corectă cu bucatele locale.

Festivalul pune accent pe cele 3 regiuni IGP ale Moldovei: „Codru”, „Ștefan Vodă”, „Valul lui Traian”, iar vizitatorii vor afla mai multe despre aceste regiuni, istoriile specifice ale zonelor, dar și poveștile oamenilor care produc vinuri cu Indicație Geografică protejată.

Însemnul IGP asigură iubitorii de vin și consumatorii că produsul provine dintr-un areal viticol delimitat, creat din anumite soiuri de struguri și obținut conform unor reguli stricte. Vinurile din aceste regiuni geografice se deosebesc datorită specificului terroir-ului (sol, climă, altitudine etc.), tradițiilor și proceselor de producere.

În Republica Moldova sunt, în prezent, trei zone IGP: Codru (centrul țării), Ștefan Vodă (sud-est) și Valul lui Traian (sud).

IGP reprezintă, totodată, o „marcă a calității” și duce cu sine reputația și semnătura fiecărei regiuni în parte. IGP reprezintă, totodată, o „marcă a calității” și duce cu sine reputația și semnătura fiecărei regiuni în parte.

Dacă vă doriți să aflați mai multe despre aceste zone de importanță a industriei vitivinicole locale și să descoperiți potențialul vinurilor de calitate cu IGP, cu ce se diferențiază între ele chiar din povestirile producătorilor, dar și să participați la degustări, vă invităm la festivalul DeVin & DeGust.

Când? 3 și 4 iunie 2023.
Unde? Pe strada pietonală „Eugen Doga” din centrul capitalei.
Costul biletelor: 200 lei.
Notă: în costul biletului sunt incluse 10 degustări de vinuri cu IGP și un pahar reciclabil din tritan.
Acces liber la eveniment!

AGROMEDIA este partener media al festivalului.

 
loading ...