ONVV: „Îmbunătățim competitivitatea producătorilor din sectorul vitivinicol”. Cum, alfați AICI

03 nov 2021
 
Oficiul Național al Viei și Vinului a organizat o ședință a Grupului de Lucru nr.3 pentru managementul intern al ONVV și identificarea fondurilor de asistență pentru sectorul vitivinicol din cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană.
 
„Îmbunătățirea competitivității producătorilor din sectorul vitivinicol”, care se află la faza 3 de implementare. La sedință au participat peste 22 de persoane, reprezentanți ai Grupului de Lucru din cadrul ONVV, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Finanțelor, Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură, Asociațiilor Producătorilor de produse vitivinicole cu IGP, membrii Consiliului de Coordonare al ONVV, observatori din partea Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională. La subiectul ședinței ”Statutul instituțional și capacitatea de operare a ONVV și al Fondului Național al Viei și Vinului - funcționare și provocări”, dna Jasna Cacic (Croația), expert internațional din cadrul acestui proiect, a prezentat rezultatele studiului realizat.
 
Dna Cacic a prezentat o analiză a statutului pe proiect, a prevederilor legislației naționale, a identificat problemele existente și a propus unele soluții. A fost menționat că, ONVV are un rol important pentru sector și trebuie de păstrat această formă juridică de instituție public-privată, precum și plățile în Fondul Viei și Vinului. Totodată, au fost propuse unele modele de acordare a serviciilor de către ONVV pentru ca producătorii să aibă opțiunea de a alege un pachet de servicii, care devine obligatoriu.
 
În dezbateri au fost expuse mai multe opinii, obiecții, propuneri la subiectul discutat și s-a menționat că, neapărat, trebuie de schimbat unele lucruri, de efectuat modificări în legislatie, de progresat întru dezvoltarea sectorului, relațiilor dintre ONVV și producători, dar, în același timp, să nu fie distrus ceea ce s-a creat după relansarea sectorului inițiată în anul 2010 și până în prezent.
 
La final, dna Cacic a specificat că, deciziile finale privind propunerile înaintate se vor lua de factorii responsabili de domeniu prin conlucrare cu sectorul vitivinicol.
 
Top știri

Hibridul Buckfast - un pericol pentru viitorul apiculturii. Care sunt cele mai bune regine, aflați AICI

24 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022
Din aceeași categorie

DELICII GASTRONOMICE, DEGUSTĂRI DE VIN, MASTERCLASSURI ȘI MULTE SURPRIZE. Toate acestea – duminică, la „DeVin&DeGust”

25 mai 2022

CE VINURI DEOSEBITE VEI PUTEA SAVURA LA „DEVIN&DEGUST”? Cunoaște specificul vinurilor din regiunea cu Indicație Geografică Protejată „Codru”

23 mai 2022

SAVUREAZĂ VINURILE CU IGP LA FESTIVALUL „DEVIN&DEGUST”

18 mai 2022

VINURILE MOLDOVENEȘTI, LA RO WINE – INTERNAȚIONAL WINE FESTIVAL OF ROMÂNIA

17 mai 2022

VINIFICATORII MOLDOVENI, PREZENȚI LA CEA MAI MARE EXPOZIȚIE DE VINURI DIN EUROPA

16 mai 2022

ONVV: „Îmbunătățim competitivitatea producătorilor din sectorul vitivinicol”. Cum, alfați AICI

ONVV: „Îmbunătățim competitivitatea producătorilor din sectorul vitivinicol”

Cum, alfați AICI

ONVV: „Îmbunătățim competitivitatea producătorilor din sectorul vitivinicol”. Cum, alfați AICI

loading ...