SOLIDARITATE DE ZIUA NAȚIONALĂ A VINULUI. Jurnaliști și somelieri de talie internațională ne îndeamnă să ne spunem “Eu deVIN sărbătoare”

29 sep 2020
 
Ziua Națională a Vinului va fi celebrată și peste hotarele țării. Oficiul Național al Viei și Vinului organizează în data de 3 octombrie un webinar online de excepție, dedicat celei de-a 19-a ediții a sărbătorii vinului, alături de 9 invitați străini specializați în domeniu, din diferite regiuni, precum: Marea Britanie, Franța, Canada, Olanda, Moldova, SUA, Danemarca, Belgia, Asia. Oaspeții vor veni cu îndemnul „Eu deVIN sărbătoare” (en. „My Moldovan Wine Day”) pentru a continua să celebrăm Ziua Națională a Vinului, cu respectarea măsurilor de siguranță, dar și pentru a consolida sentimentul de mândrie națională pentru produsul care ne-a adus faima în lume.
Evenimentul va putea fi urmărit pe pagina de Facebook Wine of Moldova, începând cu ora 19:00.
Degustarea va fi moderată de scriitorul londonez specializat în vinuri Jamie Goode, alături de care participanții vor explora tradițiile vinicole din Republica Moldova: de la soiuri indigene, continuând cu metodele de producere și până la viitorul industriei vitivinicole. Experții și jurnaliștii străini vor face o degustare transcontinentală online a 4 vinuri emblematice din Republica Moldova. Printre vinurile care urmează să fie analizate și savurate se numără: „Negru de Purcari” de la vinăria „Purcari”, „Negre” de la vinăria „Fautor”, „Feteasca Neagră Individo” de la „Chateau Vartely”, „Harap Alb” de la vinăria „Minis Terrios”. Astfel, participanții vor avea ocazia să „călătorească” în Moldova și să afle specificul vitivinicol al țării. Mai mult, ei vor discuta despre Ziua Națională a Vinului și impactul sărbătorii la nivel internațional, dar și vor face o trecere în revistă a evoluției sectorului vitivinicol din țară în ultimii ani.

VIDEO: Aici imagini cu unul dintre participanții la eveniment
 
După degustarea vinurilor, oaspeții străini vor scrie despre vinurile moldovenești și despre Ziua Națională a Vinului, susținând astfel eforturile de promovare lansate de ONVV. Mai mult, în ajun de sărbătoare, aproximativ 1 260 de jurnaliști străini din 38 de țări ale lumii au primit informații despre sectorul vitivinicol din țara noastră, evenimentele dedicate și destinațiile oenoturistice.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

BUTOAIELE PRODUSE ÎN MOLDOVA AU AJUNS TOCMAI ÎN SPANIA! Istoria de succes a lui Igor Severin

20 jan 2022

ELIZAVETA BREAHNĂ, DIRECTOR ONVV: Avem cea mai mare densitate a podgoriilor din lume. În domeniul vitinicol activează 150 mii persoane

19 jan 2022

DOMENIILE PANĂ, AFACEREA DE FAMILIE CU GUST AUTENTIC. Vinificatorul Nicolae Minciună și istoria lui de succes

17 jan 2022

VINIFICATORIII DIN MOLDOVA VOR FI VIZITAȚI DE PARTENERII FRANCEZI. Detalii de la webinarul PartnersInWine

13 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022

SOLIDARITATE DE ZIUA NAȚIONALĂ A VINULUI. Jurnaliști și somelieri de talie internațională ne îndeamnă să ne spunem “Eu deVIN sărbătoare”

SOLIDARITATE DE ZIUA NAȚIONALĂ A VINULUI

Jurnaliști și somelieri de talie internațională ne îndeamnă să ne spunem “Eu deVIN sărbătoare”

SOLIDARITATE DE ZIUA NAȚIONALĂ A VINULUI. Jurnaliști și somelieri de talie internațională ne îndeamnă să ne spunem “Eu deVIN sărbătoare”

loading ...