TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022

Vinul, ca și cele 365 zile din an, mustește de diversitate, de la an la an, de la un soi la altul, cu sute de arome, ce încapsulează darul Dumnezeiesc, prin terroir-ul din care originează, dar și măiestria omului de a transforma fructul naturii în operă. „Vinul este o dovadă constantă că Dumnezeu ne iubește și îi place să ne vadă fericiţi”, spunea Benjamin Franklin, iar noi putem să celebrăm o dată în plus gustul fericirii, acum, de Sărbătorile de Iarnă.
 
„Vinurile Moldovei ne oferă o diversitate calitativă și arome, cupaje care să ne încânte simţurile. Tumultul anului 2021 a creat provocări vinificatorilor noștri. După un 2020 dramatic, din cauza pandemiei năvălite și a secetei acute, anul 2021 promitea multe. Totuși, primăvara îndelung așteptată, cu ploi romantice, dar păguboase pentru viţa-de-vie și recolta de struguri, urmată de o vară cu mai puţine ore de soare și o toamnă cu nopţi reci, însumează un an de recoltă vinicolă complicat. Luptători însă, vinificatorii moldoveni au reușit să bată un record inedit, obţinând peste 1100 medalii de aur și argint la cele mai reputate concursuri internaţionale”, menționează Diana Lazăr, Șef Industria Vitivinicolă, Proiectul Agricultură Performantă din Moldova finanţat de USAID.
 
Iată lista de vinuri selectate de VIP magazin pentru orice ocazie și, mai ales, pentru sărbători:
 
Métier Zero Dosage, Rădăcini
Inedit și impresionant, acest spumant este produs fără adaosul licorii de expediţie, maturat în sticlă timp de 18 luni, ceea ce îi conferă buchetul proaspăt și generos, precum și un gust graţios pentru a întâmpina cu energie un an nou.
 
Feteasca Albă, 2020, Crama Mircești
Eleganţă desăvârșită, atât prin buchetul de arome primăvăratice, de tei, floare de viţă-de-vie, cât și prin gustul suav. Creat din strugurii de pe frumoase podgorii într-un defileu cu peisaj minunat, ce înconjoară conacul deschis oaspeţilor.
 
Floricica & Alb de Oniţcani 2020, Novak
Un assemblage inedit, la fel ca și soiurile autohtone și autorul său. Acest vin prezintă o prospeţime armonioasă, încununată de arome de gutui și vanilie și un gust vivace pentru a deschide o serată sclipitoare.
 
Chardonnay Barrel Fermented, 2019, Chateau Cristi
Savuros și expresiv, graţie unei explozii de arome de fructe exotice, vanilie și brioșe. Un gust impresionant, ce va îmbogăţi gustativ bucatele din meniul de sărbători.
 
Cuvée de Purcari Alb Brut, Vinăria Purcari
Un spumant excepţional, cu care se merită onorat anul încheiat. Arome fine, perlaj expresiv și un gust revigorant. Inclus în Top 10 cele mai bune spumante la Concursul Effervescents du Monde 2021.
 
NEGRE 2017, Fautor
Emblematic printr-un temperament falnic și aclamat drept „Best of Show” la cele mai importante concursuri internaţionale. O îmbinare a terroir-ului cu măiestria exemplară a producătorului ce readuce în prim rang cele două soiuri autohtone – Fetească Neagră și Rară Neagră.
 
Viorica Late harvest, 2019, Casa vinicolă Luca
Vin dulce natural din struguri copţi, culeși toamna târziu. Fin și delicat în arome, va încânta printr-un gust cu nuanţe de dulceaţă de cireșe albe și miere. Buchetul cu care veţi aduce sclipirea și bucuria în centrul atenţiei.
 
Neagră Împărăteasă Fetească Neagră 2019, Minis Terrios
Poveste îmbuteliată ce înnobilează cel mai vechi soi de vin din Moldova. Arome intense de vișine, violete, parfumate de condimente și mister, un gust catifelat cu postgust pronunţat, graţie maturării în butoaie de stejar francez.
 
Ice wine Riesling, 2019, Chateau Vartely
Intensitate și rafinament, un vin produs din struguri culeși toamna târziu, după îngheţ, pentru a capta esenţialul. Dulce pentru a topi gusturile rafinate prin arome complexe, dar cu o prospeţime surprinzătoare pentru a păstra clipa celor mai frumoase sărbători pentru anul care a venit.
 
LUPI, 2016, Gitana Winery
Un produs iconic, ce onorează eforturile îndelungate și grijulii de producere. Vinul care exprimă succesul și desăvârșirea, fiind culminaţia reușitelor cu care trebuie să vă felicitaţi la sfârșit de an.
 
Sursa: vipmagazin.md

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

loading ...