TURIȘTII DE PE O CUNOSCUTĂ NAVĂ DE CROAZIERĂ VOR SERVI VINURI MOLDOVENEȘTI

31 jul 2023
O altfel de promovare a vinurilor moldovenești. În 2024, turiștii de pe o navă de croazieră de lux, mai exact: MSC Bellissima, vor servi exclusiv vinuri moldovenești și românești.
 
Anunțul a fost făcut de Viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Oficialul anunță că l-a cunoscut pe Shoki Tanimura - unul din cei mai mari importatori de vinuri moldovenești în Japonia. Vinde vinul în Japonia Carpe Diem, Gitana ș.a..


 
Shoki are o companie de turism cu oficii în cinci regiuni (Okinawa, Hokkaido, Tokyo, și altele), are o rețea de restaurante, iar în plus - importă vin moldovenesc și îl distribuie atât prin restaurantele sale, cât și prin alte rețele.
 
Iar pentru anul 2024 a închiriat monumentala navă MSC Bellissima. Va lua în croazieră câte 6 mii de turiști per tură cărora li se va propune vinul nostru. În total peste 84 mii de turiști vor primi doar vin moldovenesc și românesc. O bună parte din ei, probabil, pentru prima dată, scrie D. Alaiba.
 
Vinul nostru va cuceri lumea. E doar o chestiune de timp. Și nu doar vinurile, ci și alte produse de calitate la care ne pricepem foarte bine, spune oficialul.
loading ...