https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
UN NOU MOTIV DE MÂNDRIE. Divinurile din Republica Moldova au obținut premii importante la un concurs internațional

UN NOU MOTIV DE MÂNDRIE. Divinurile din Republica Moldova au obținut premii importante la un concurs internațional

15 oct 2020

Republica Moldova s-a remarcat pe piața internațională cu vinuri selecte și de calitate superioară, iar datorită acestui fapt, țara noastră a devenit cunoscută în toată lumea. Iată că după vinuri și divinurile moldovenești cuceresc consumatorii străini. 11 distilate de vinuri maturate provenite de la 5 producători locali au obținut 11 distincții la „DB & SB Autumn Blind Tasting”, eveniment de profil organizat de una dintre cel mai importante reviste britanice specializate în băuturi „The Spirits Business”. Astfel, producătorii noștri au obținut 7 medalii de aur, 3 de argint și una master. Este vorba despre companiile Barza Albă, Călărași Divin, Chateau Cojușna, Vinăria Bardar și Chateau Vartely.
 
La concursul „DB & SB Autumn Blind Tasting” au fost expediate 73 de divinuri produse de 32 de companii vinicole. ”Medalie de aur a fost acordară pentru Calarași Divin Special Collection VSOP, care a participat la categoria „Brandy – VSOP”. Băutura avea note de stafide fine, ulei de portocale și caramel. Am avut trei stiluri diferite de distilate. Unul a avea un gust pregnant de ciocolată, iar altul – foarte fructat, adică o paletă întreagă de experiențe. Cu toate acestea, calitate este excelentă”, a precizat Matt Chambers, jurat al concursului.
Producătorii moldoveni au reușit să ajungă la concurs datorită suportului pe care l-au primit de la Oficiul Național al Viei și Vinului.
 
Divinurile produse în țara noastră – băuturi alcoolice de calitate înaltă, au un mare potențial de afirmare pe plan internațional. Distilatele de vinuri din Moldova sunt un produs nobil, de calitate excepțională, unice de felul lor pe piața mondială. Aceste caracteristici ne-au motivat să ajustăm calendarul participărilor la concursurile și evenimentele de profil. Prin urmare, promovarea acestei categorii de băuturi alcoolice sub umbrela brandului vinicol de țară „Wine of Moldova. A legend alive” este una dintre prioritățile strategice ale ONVV”, a menționat Irina Bîstrițchi, director adjunct, Oficiul Național al Viei și Vinului.
 
În Republica Moldova sunt 20 companii care produc divinuri. Potrivit legislației, distilatele de vin sunt clasificate după criterii de vârstă şi calitate. Astfel, din categoria VS fac parte divinurile cu o vechime minimă de 3 ani, cele cu un grad de maturare minimală de 5 ani sunt atribuite categoriei VSOP, iar divinurile cu o vechime de 7 ani şi mai mare sunt incluse în categoria XO, în timp ce băuturile maturate timp de peste 20 de ani – în categoria XXO.
STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI
18 jun 2021
CĂPȘUNELE PENTRU EXPORT: PLINE DE NOROI ȘI LIPSĂ DE BRAȚE DE MUNCĂ PENTRU RECOLTARE. Ce spun experții
18 jun 2021
“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos
15 jun 2021
LEGUME NATURALE DE LA LEOVA. Unde le găsiți, cine le cultivă și cum le puteți comanda online, aflați AICI
14 jun 2021

UN NOU MOTIV DE MÂNDRIE. Divinurile din Republica Moldova au obținut premii importante la un concurs internațional

UN NOU MOTIV DE MÂNDRIE

Divinurile din Republica Moldova au obținut premii importante la un concurs internațional

UN NOU MOTIV DE MÂNDRIE. Divinurile din Republica Moldova au obținut premii importante la un concurs internațional

loading ...