VIDEO: SOLUȚIA ADAMA ÎN PROTECȚIA VIȚEI DE VIE, PODGORIILE SĂLCUȚA. Rezultatele de pe lotul experimental

15 sep 2021
Compania ADAMA și-a prezentat schema de protecție pentru vița de vie. Evenimentul s-a desfășurat pe podgoriile întreprinderii agricole „Sălcuța” SRL din raionul Căușeni, care deține cca 400 ha de viță de vie. Majoritatea soiurilor sunt tehnice, 20 ha sunt plantate cu soiul de masă Moldova, iar pentru lotul experimental a fost ales terenul plantat cu soiul Pinot Gris.
 
Vitalie Ciobanu, doctor în agricultură: „În anul 2021 ne-am confruntat cu calamități naturale, cu ploi abundente pe toată perioada de vegetație a viței de vie. Aceasta ne-a făcut să avem o atitudine deosebită și din punct de vedere agrotehnic, și al protecției bolilor și dăunătorilor. Numai în cazul în care se efectuează toate procedurile agrotehnice și de protecție la nivel foarte înalt putem atinge rezultate bune în acest an. La Sălcuța avem aceste rezultate, am reușit parțial combaterea bolilor și a dăunătorilor. Până a fi recoltați strugurii avem încă de luptat cu mai multe boli, persistă problema putregaiului cenușiu prezent în multe plantații, a apărut putregaiul verde al strugurilor. Sunt sectoare unde se recomandă în prezent tratamente cu botricide specifice pentru a combate și această maladie.”  
 
Andrei Gangan, agronom SRL „Sălcuța”, a menționat că în acest an, Sergiu Panuța, Manager tehnic și Înregistrări ADAMA a venit cu inițiativa de a forma un lot experimental. „Noi am fost de acord, deoarece folosim produsele ADAMA de mai mult timp incluse în schemă, nu ca o schemă per total ADAMA. Am vrut să vedem ce rezultate vom obține de pe un lot tratat numai cu produse ADAMA. Am fost plăcut surpinși, chiar la început de înflorire am aplicat produsul Momentum Extra și nici la o săptămână am utilizat alt produs pe întreaga suprafață. A avut eficiență maximă în acest an foarte dificil.
Calitatea strugurilor din lotul experimental este net superioară!”, a comunicat dl Gangan.
 
Dr. Sergiu Panuța, Manager tehnic și Înregistrări ADAMA: „Anul acesta pentru Republica Moldova a fost unul foarte critic la capitolul evoluției principalelor boli din plantațiile viței de vie. Nu prea cunosc în istoria cultivării viței de vie din ultimii 50 de ani să fi existat atâtea condiții favorabile pentru dezvoltarea făinării, a putregaiului cenușiu, a antracnozei. Am depus un efort maxim ca să fie utilizate pe acest lot doar produse ADAMA, și la momentul de față aproape în totalitate cuprinde toată schema de protecție cu produsele ADAMA.”
 
Întrepriderea dispune și de o vinărie, Vinăria „Sălcuța”, numele căruia a ajuns să fie recunoscut și peste hotare.
 
Anatolie Ștefârță, onelogog, SRL Sălcuta: „Piața europeană cere calitate, și noi producem struguri proprii. Ducem o evidență strictă la prelucrarea și îngrijirea strugurilor, pentru că din recoltă calitativă vom obține și un produs finit de calitate. Câștigăm tot mai multe medalii la concursurile internaționale. Cel mai renumit vin premiat a fost Tămâioasa de Sălcuța, în 2017 a câștigat medalia de aur la concursul internațional din Lyon, Franța. Avem și medalii de argint, vinurile noastre sunt maturate în butoi de stejar.”
 
Vadim Rusu, Director Vânzări ADAMA în Moldova: „Vrem să mulțumim întreprinderii „Sălcuța” SRL pentru posibilitatea de a organiza acest lot demonstrativ anume în centrul republicii. Avem o plantație care arată bine, produsele noastre s-au prezentat foarte bine în lucru, ca soluții eficiente în anul 2021. Într-un an cu o presiune a bolilor foarte mare, ADAMA a venit cu soluții eficiente care oferă un randament foarte bun. ADAMA pune accentul pe corelația preț-calitate și asta ne situează în top 3 competitori din RM.
 
 
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

SAVUREAZĂ VINURILE CU IGP LA FESTIVALUL „DEVIN&DEGUST”

18 mai 2022

VINURILE MOLDOVENEȘTI, LA RO WINE – INTERNAȚIONAL WINE FESTIVAL OF ROMÂNIA

17 mai 2022

VINIFICATORII MOLDOVENI, PREZENȚI LA CEA MAI MARE EXPOZIȚIE DE VINURI DIN EUROPA

16 mai 2022

GHEORGHE GABERI: „DIN CLONELE VECHI, SE FAC VINURI DE CALITATE PERFECTĂ”

12 mai 2022

FESTIVALUL „DEVIN&DEGUST” REVINE CU O NOUĂ EDIȚIE

04 mai 2022

VIDEO: SOLUȚIA ADAMA ÎN PROTECȚIA VIȚEI DE VIE, PODGORIILE SĂLCUȚA. Rezultatele de pe lotul experimental

VIDEO: SOLUȚIA ADAMA ÎN PROTECȚIA VIȚEI DE VIE, PODGORIILE SĂLCUȚA

Rezultatele de pe lotul experimental

VIDEO: SOLUȚIA ADAMA ÎN PROTECȚIA VIȚEI DE VIE, PODGORIILE SĂLCUȚA. Rezultatele de pe lotul experimental

loading ...