VINURILE MOLDOVENEȘTI AU INTRAT ÎN USA WINE RATINGS

22 aug 2023
Două crame din Republica Moldova s-au remarcat cu medalii de aur și argint la USA Wine Ratings, o competiție profesionistă de vinuri, pe o piață relativ nouă pentru producătorii din RM. Fautor Winery și Purcari Winery sunt vinăriile care au dus R. Moldova pentru prima dată la această competiție și au reușit să urce în fruntea clasamentului.
 
Cea de-a șase ediție a USA Wine Ratings s-a desfășurat la 24 iulie 2023 și a inclus vinuri din 10 țări diferite, iar R. Moldova participă, în premieră. Rezultatele au fost anunțate la sfârșitul săptămânii trecute.
 
Vinurile au fost degustate de un panel de 24 experți, inclusiv Masters of Wine și somelieri de la cele mai importante case de vinuri din SUA. Jurații au evaluat vinurile în baza a trei criterii:
  • Calitatea vinului.
  • Raport preț/calitate.
  • Calitatea ambalajului (design etichetă, ambalaj, etc).
Cupajul roșu Illustro Cabernet Sauvignon-Merlot 2016 de la Fautor Winery a luat titlul de „best wine by country”, cu 93 de puncte.
 
Iar la Purcari s-au remarcat cu peste 90 de puncte trei vinuri din gama Nocturne (disponibilă la Purcari Wine Bar), dar și o „Academie”.

Sursa: Finewine
loading ...