CINCI MILIOANE DE ALBINE AU CĂZUT DINTR-UN CAMION. Unde s-a întâmplat, află AICI

31 aug 2023
Scene rupte ca dintr-un film de groază pe străzile din Burlington, Canada. Cinci milioane de albine s-au revărsat dintr-un camion care transporta stupi și a creat un adevărat haos în zonă, transmite AGROMEDIA, cu referire la The Guardian.

Poliția regională din Halton a avertizat șoferii să țină geamurile mașinilor închise, după ce miercuri, 30 august, a primit un apel în jurul orei 6.15, care raporta că lăzi pline de albine s-au desprins dintr-un camion și s-au vărsat pe un drum din Burlington, Ontario.

Nu suntem siguri cum sau ce anume a avut loc, dar la un moment dat cutiile cu albine sau stupi au alunecat de pe remorcă și s-au vărsat pe tot drumul, a declarat agentul Ryan Anderson, pentru CBC News.

La aproximativ o oră după ce poliția a publicat un anunț pe rețelele de socializare, mai mulți apicultori s-au oferit să ajute. În cele din urmă, șase sau șapte apicultori au ajuns la fața locului.A fost „o scenă de groază”. Lăzile erau literalmente pe drum și roiuri de albine zburau în jur. Se pare că primul apicultorul care a ajuns la fața locului a fost înțepat de câteva ori, a menționat agentul.

Apicultorii de lângă Toronto din Ontario au reușit în cele din urmă să recaptureze majoritatea insectelor, deși unele au rămas în libertate.

În jurul orei 9.15, poliția a spus că majoritatea celor cinci milioane de albine au fost colectate în siguranță, iar lăzile erau din nou pe drum spre destinația inițială. Unele lăzi au fost însă lăsate la locul accidentului pentru ca albinele rămase în libertate să se întoarcă singure la ele.

Potrivit sursei, albinele erau transportate pentru a efectua un serviciu de polenizare.

Fermierii angajează de multe ori apicultori care aduc stupi, pentru a-i ajuta la polenizarea culturilor. O colonie de albine, vara, are aproximativ 50.000 până la 80.000 de albine, potrivit Canadian Honey Council, o asociație națională a apicultorilor.
 
loading ...