METODA FINLANDEZĂ: viitorii apicultori premiați cu stupi verticali. Ce au trebuit să facă pentru a fi apreciați, aflați AICI

11 jun 2021

Au fost premiați cu câte un stup vertical pentru planurile de afaceri prezentate în cadrul concursului Cel mai bun Plan de afacere, organizat de Școala Profesională din comuna Bubuieci în parteneriat cu proiectul USAID Agricultura Performantă din Moldova (USAID/APM). Este vorba despre cinci elevi care studiază meseria de apicultor și care își doresc să se lanseze în lumea albinarilor.
 
Concursul a fost organizat în cadrul cursurilor de dezvoltare ale antreprenorialului. La ediția din acest an la campionatul de agerime s-au înscris 18 elevi, cinci dintre care au fost selectați și premiați pentru ideile de afaceri pe care vor să le dezvolte în sectorul apicol. Business planurile au fost evaluate sub aspectele viabilității afacerii, argumentarea ideii, existența abilităților practice.
 

Ion Volcov este elev în anul II și și-a adjudecat premiul I, prezentând  ideea de producere a diverselor produse apicole și comercializarea acestora.
 
“Meseria de apicultor este una extrem de prestigioasă care îți permite să lucrezi acasă și din care permanent poți învăța lucruri noi. În business planul prezentat pentru concurs am expus exclusiv ideile pe care le am eu și am descris cum văd eu dezvoltarea afacerii, ce mi-aș dori să obțin în câțiva ani”, afirmă Ion Volcov.
 
Ion Maxim, președintele Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM), prezent la eveniment la masa de jurizare, a declarat că aceste concursuri stimulează tinerii de a alege cariera în apicultură.
 
“Desigur, este important să ghidăm tinerii pe o cale corectă. Mulți dintre participanți deja au acasă stupi clasici, orizontali. Având stupi verticali, ei au stimul pentru a desfășura activitatea apicolă cu utilizarea metodelor moderne”, a menționat dl Maxim.
 
Mijloacele financiare au fost investite în achiziționarea echipamentului modern și stupilor verticali, dar și dotarea laboratorului apicol și a atelierului didactic pentru producerea stupilor verticali.
 
AGROMEDIA menționează că Școala Profesională din Bubuieci este printre puținele instituții din R. Moldova care formează elevi la meseria de apicultor.  Anual, aici studiază 89 de viitori albinari. Pentru a asigura pregătirea apicultorilor calificați, cu abilități care corespund necesităților unei prisăci moderne, USAID APM oferă, începând cu 2018, asistență complexă SP Bubuieci în actualizarea curriculei, dotarea cu  utilaje și tehnologii de ultimă inovație, săli de clasă, laboratoare, stupină.
 
Top știri

HIBRIDUL BUCKFAST - un pericol pentru viitorul apiculturii. Care sunt cele mai bune regine, aflați AICI

24 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022
Din aceeași categorie

„FEMEI PENTRU ALBINE”. Angelina Jolie și Guerlain învață femeile cum să-și dezvolte o afacere în apicultură

25 mai 2022

AU PRIMIT ÎN DAR STUPI CU ALBINE ȘI SUNT GATA SĂ PUNĂ PE ROATE MICA LOR AFACERE. Este vorba despre 3 elevi de la Bubuieci

24 mai 2022

ANDREI ZAGAREANU: „În ultimii 10 ani, se observă un interes sporit față de apicultură”. Cum este marcată ziua albinei în Moldova, vedeți AICI

20 mai 2022

HIBRIZII DE CEREALE DAU MAI PUȚINĂ MIERE. Apicultor: „Rugăm liderii agricoli să cultive doar soiuri melifere”

17 mai 2022

ÎN ACEST AN, RAPIȚA NU PREA ARE NECTAR. Unii apicultori încă își hrănesc artificial albinele

10 mai 2022

METODA FINLANDEZĂ: viitorii apicultori premiați cu stupi verticali. Ce au trebuit să facă pentru a fi apreciați, aflați AICI

METODA FINLANDEZĂ: viitorii apicultori premiați cu stupi verticali

Ce au trebuit să facă pentru a fi apreciați, aflați AICI

METODA FINLANDEZĂ: viitorii apicultori premiați cu stupi verticali. Ce au trebuit să facă pentru a fi apreciați, aflați AICI

loading ...