PEDEPSIT PENTRU CĂ VINDEA ILEGAL REGINE BUCKFAST

14 jun 2024
Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat activități ilicite de reproducere și comercializare a mătcilor de albine din rasa Buckfast, care nu sunt omologate în Republica Moldova.
 
În rezultatul examinării unor anunțuri suspecte de vânzare-cumpărare din mediul online, inspectorii ANSA au organizat un flagrant printr-o acțiune de ,,cumpărătură de control” a reginelor de albină din rasa neomologată, propusă spre comercializare de către un cetățean.
 
Ca urmare a materialelor acumulate și a celor constatate, cetățeanul vizat comercializa ilicit mătcile de albine din rasa Buckfast. Astfel, persoana urmează a fi sancționată cu o amendă de la 2500 până la 7500 de lei.
 
Menționăm că, potrivit Legii apiculturii, comercializarea reginelor de rasă de albine este permisă stupinelor de prăsilă cu condiția că sunt însoțite de certificat de rasă al mătcii de albine.
 
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă apicultorii să solicite la achiziționare certificatul de rasă al mătcii de albine pentru a se asigura de calitatea corespunzătoare a acestora.
loading ...