CÂTĂ APĂ DĂM ANIMALELOR PE TIMP DE CANICULĂ? Necesarul pe categorii de animale

18 jul 2023
Vremea caniculară se menține și în această săptămână. Temperaturile dogoritoare sunt greu de suportat inclusiv pentru animale. În acest context, ANSA atenționează proprietarii/îngrijitorii de animale, să fie prudenți și să ia măsuri rezonabile de protecție a vietăților din proprietate, oferindu-le furajare și hidratare corespunzătoare.

Se recomandă verificarea stării animalelor domestice la intervale regulate și întreprinderea măsurilor necesare, pentru a evita riscurile de supraîncălzire.

Citește și: ÎNGRIJIREA PĂSĂRILOR PE TIMP DE CANICULĂ

Necesarul de apă zilnică pentru animalele de fermă și de companie pot varia în funcție de sistemul de creștere, de starea fiziologică a animalului, de rațiile furajere, condițiile adăpostirii, temperatura mediului ambiant și umiditatea, anotimp etc., le puteți găsi în tabelele de mai jos.
 


 


Puteți descărca tabelele pentru a le avea la îndemână, accesând acest LINK.
 
Cele mai eficient adăpost contra perioadelor de căldură extremă sunt cele care protejează animalele de razele directe ale soarelui și permit vântului să le răcorească.

Citește și: LUCRĂRI LA STUPINĂ VARA

În cazul în care nu se oferă suficient spațiu pentru animale, există riscul de sufocare prin aglomerare în adăpost. Este important ca fiecare animal să aibă suficient spațiu pentru a se întinde simultan, din moment ce acest lucru ajută la răcirea organismului.

Uneori, poate fi necesară separarea animalelor în grupuri mai mici, din moment ce tendința de grup poate determina ca animalele să se grupeze în jurul unei singure surse de apă sau furajare. În condiții de temperaturi ridicate, se recomandă creșterea spațiului alocat per cap de animal cu minimum 10%.

Citește și: CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR
loading ...