ZECI DE ANIMALE, OMORÂTE DE ADĂPOSTUL CARE S-A PRĂBUȘIT PESTE ELE

28 feb 2023
80 de oi au murit, iar alte câteva zeci sunt rănite după ce un adăpost pentru animale s-a prăbușit în comuna Aghireșu, județul Cluj. În interior erau în jur de 300 de oi. Accidentul a avut luni, 27 februarie, la primele ore ale diminieții. Sub povara zăpezii, acoperișul a cedat și a căzut peste animalele care se aflau în adăpost, transmite AGROMEDIA cu referire la ServusCluj.

La fața locului au ajuns cu greu pompierii din Cluj, întrucât drumurile au fost aproape impracticabile din cauza stratului mare de zăpadă.

Pompierii de la Detașamentele 1 Cluj-Napoca și Huedin intervin în aceste momente pentru salvarea unor oi peste care s-a prăbușit un saivan (adăpost). Evenimentul s-a petrecut în localitatea Dâncu, comuna Aghireșu. Din primele informații, în saivan se aflau în jur de 200 de oi. Echipajele au ajuns cu greu la locul intervenției din cauza drumului impracticabil și au început degajarea saivanului, pentru a scoate animalele, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Cluj.

Până la sosirea pompierilor, mai multe oi au reușit să iasă de sub adăpostul căzut sau au fost scoase de localnicii care au sărit în ajutorul ciobanului. La rândul lor, pompierii au reușit să salveze aproximativ 50 de oi, însă pentru 80 dintre cele 300 a fost prea târziu.

În saivan se aflau 300 de oi. Pompierii au reuşit să salveze 50 dintre acestea. Din păcate, 80 de capete au decedat. Până la sosirea pompierilor, mai multe capete au reuşit să iasă de sub saivan sau au fost scoase afară de cioban şi de localnici, au confirmat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Cluj.

În ultimele 2 zile, mai multe zone din Nord-Vestul și Centrul României au fost afectate de căderile masive de zăpadă. Meteorologii au anunțat ninsori abundente şi strat de zăpadă consistent în Munţii Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali şi în zonele submontane aferente.
 
loading ...