FERMIERII DIN ȘTEFAN VODĂ: Discuții despre plățile directe per cap de animal și lansarea unei afaceri în zootehnie

28 dec 2021
23 de fermieri din raionul Ștefan Vodă au participat la o întrunire la care au pus în discuție Regulamentul privind acordarea de plăți directe per cap de animal pentru anul 2022. În context, au fost abordate și subiectele ce țin de creșterea, reproducerea, ameliorarea raselor și exploatarea ovinelor și caprinelor în Republica Moldova. Întâlnirea a fost inițiată de președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Ovine și Caprine din Moldova, dl Pavel Prisăcaru.
 
Evenimentul s-a desfășurat cu participarea vicepreședintei raionului, Valentina Barbei, specialiști ai Direcției agricultură și alimentație, și șeful interimar al Serviciului relații funciare și cadastru, dl Alexei Jitaru, anunță AGROMEDIA cu referire la Consiliul raional. 
 
Dl Prisăcaru a abordat problemele actuale în zootehnie, în special,  creșterea ovinelor și caprinelor în condițiile raionului Ștefan Vodă, perspectivele de dezvoltare și lacunele în alocarea plăților directe per cap de animal.
 
O altă problemă pusă în discuție a fost amplasarea fermelor în intravilanul localității și pășunatul. A mai fost trecută în revistă lansarea unei afaceri în zootehnie, au fost specificate cerințele necesare pentru un tânăr fermier, dar și realizarea producției la prețuri rentabile pentru antreprenori.
 
După dicuții a urmat vizita de studiu în teritoriu, la GȚ ,,Costin Ion” din satul Volintiri.
loading ...