„PRIETENEȘTE PENTRU TURISM”: Concursul de granturi mici la etapa a II-a. Află AICI condițiile de aplicare

06 sep 2021
„Prietenește pentru turism” este un mesaj de încurajare pentru afacerile rurale din turism cu potențial și dorință de a valorifica aportul pe care acestea îl pot aduce dezvoltării turismului local. Gospodăriile din sate, casele rurale, pensiunile din țară, satele noastre, localitățile și afacerile din turism reprezintă locurile unde tradițiile și istoria sunt prezente. Oamenii care stau în spatele acestor locuri reinventează noțiunea de turism rural pentru a oferi vizitatorilor săi posibilitatea de a trăi specificul locațiilor tradiționale. În acest context, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) în parteneriat cu EFES VITANTA MOLDOVA BREWERY SA anunță etapa a II-a a concursului de granturi mici „PRIETENEȘTE PENTRU TURISM”.

Etapa a doua a concursului include și dosarele din partea primăriilor care își vor asuma dublarea sumei accesate în cadrul proiectului  pentru dezvoltarea obiectivelor turistice propuse în zona lor de activitate.

Potrivit Ludmilei Andronic, Director Afaceri Corporative Efes Moldova, suma totală a granturilor oferite de Efes Moldova în 2020 a constituit 495 000 (patru sute nouăzeci și cinci mii) lei. „Am primit multe aplicații, unele cu potențial deosebit, și după ce am ales cei 6 câștigători am urmărit cu plăcere cum aceste proiecte s-au transformat în realitate. Sperăm că ajutorul nostru prietenesc va reuși și în acest an să reunească oamenii buni, să  creeze oportunități de venituri și de dezvoltare personală a beneficiarilor”, a menționat dna Andronic.

Victoria Bucătaru, Director ANTRIM a menționat că: “Efes Moldova este o companie care investește cu grija de patrimoniu și bunuri locale pentru o dezvoltare rațională și sustenabilă a tursimului autohton, investește în turismul transformational și inspirational.”

Pentru a participa în cadrul concursului de granturi, urmează a fi prezentate Comisiei de Evaluare documentele necesare împreună cu cererea de finanțare. Solicitanții vor propune strategii de implementare a proiectului descris mai sus, prezentând inovațiile ce constituie punctele forte ale organizației. În contextul pandemiei COVID-19, solicitanții vor prezenta setul de documente  prin intermediul unui e-mail la adresa de e-mail: director@antrim.md. Perioada deschisă pentru aplicări – de la 11 august 2021 până la 20 septembrie 2021. Lista documentelor necesare aplicării, cât și informații suplimentare le găsiți pe civic.md  – https://civic.md/anunturi/achizitii/58313

Precizăm că ANTRIM este asociația companiilor din domeniul turismului receptor și intern din Moldova, cu o activitate prodigioasă de promovare a Moldovei ca destinație turistică pe plan internațional și local, de dezvoltare de produse turistice, susținere a mediului de afaceri din filiera turismului, fiind membru Economic de pe lângă Prim Ministru și membru ITER VITIS – Les chemins de la vigne, rută culturală certificată de Consiliul Europei, membru al Federației Mondiale a Asociațiilor Ghizilor de Turism Profesioniști (WFTGA). Inițiativele și activitățile sunt implementate cu suportul partenerilor strategici.

 
loading ...