CEI MAI BUNI AGRICULTORI DIN ȚARĂ – PREMIAȚI LA GALA FERMIERILOR

30 sep 2022
La Chișinău a avut loc cel mai important eveniment destinat agriculturii și creșterii acesteia, Gala Fermierilor. Un eveniment, care mai ales în acest an, în premieră, este conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor fermieri care aduc o contribuție semnificativă la dezvoltarea agriculturii din Moldova, care sunt exemple de urmat. Astfel, 10 fermieri din țara noastră au fost premiați ca fiind cei mai buni în sectorul în care activează.
  1. Inovații în Agricultură – energia regenerabilă: SRL „PDG Fruct”, administrator, Dumitru Plămădeală.
  2. Cea mai de Succes Femeie-Fermier: CI BERRIES GRUP, administrator, Zinaida Plămădeală.
  3. Cel mai de Succes Grup de Producători Agricoli: CI „LUX FRUCT”, administrator Andrei Lavric.
  4. Start-up-ul Anului: SRL „MEDODAR PLUS”, administrator, Aliona Lomacenco.
  5. Cea mai Performantă Plantație Multianuală: SRL „NOVA PLUM FRUCT”, administrator Jubirca Ruslan.
  6. Cea mai Performantă Fermă zootehnică: SRL „PUIU AXD”, administrator, Galina Cojocaru.
  7. Cea mai Performantă Investiție în Dezvoltarea Infrastructurii Post-recoltare și Procesare: SRL „SRL NISVINEX GRUP”, administrator, Luminița Morozan Cibotaru.
  8. Cele mai Avansate Tehnologii în Domeniul Vitivinicol: SA FABRICA DE VINURI „SLOBOZIA MARE”, administrator, Saghin Dumitru Nicolae.
  9. Implementarea Bunelor Practici în Agricultura Conservativă: SRL „AMG KERNEL”, administrator, Victor Guțu.
  10. Cel mai Bun Exemplu în Agricultura Ecologică: SRL „BIOCAMARA”, administrator, Mihail Ceban.

Evenimentul a fost organizat de PRIAevents, sub egida Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, AIPA-Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, având ca parteneri principali pe FinComBank, Kaufland Moldova, Smart Credit, Feodal, Federația Națională a Fermierilor FNF.

Astfel de evenimente Federația Fermierilor, împreună cu PRIAevents organizează de câțiva ani la rând deja. Scopul acestor activități este de a transmite societății noastre un mesaj cu referire la rolul primordial al agriculturii pentru viața noastră și pentru economia națională în ansamblu și nu în ultimul rând de a încuraja fermierii ca ei să continue să îmbrățișeze această îndeletnicire vital necesară pentru societate.

La eveniment au fost invitați fermieri din toate regiunile țării. 7 cei mai apreciați de societatea noastră a agricultorilor au fost premiați, iar ceilalți prezenți au fost menționați de către Federația noastră. Ne-am străduit să menționăm fermieri din toate ramurile agriculturii: pomicultură, viticultură, zootehnie, apicultură, sectorul cerealier.

Astfel de evenimente sunt binevenite pentru fermierii care sunt setoși de comunicare. În pofida caracterului festiv al manifestației, s-au abordat și problemele stringente ale sectorului. În pofida greutăților timpului, fermierii continuă să-și facă munca nobilă, a menționat Vasile Mârzenco, director executiv al Federației Naționale a Fermierilor.

AGROMEDIA este partener media al Galei Fermierilor.
loading ...