COSTUL TRANSPORTULUI DE MARFĂ ÎN R. MOLDOVA ȘI ȚĂRILE DIN REGIUNE

24 jul 2023
În Polonia, a avut loc o înăsprire a sancțiunilor în domeniul transportului rutier. Interdicția de intrare a vehiculelor rusești în Uniunea Europeană, care este în vigoare din aprilie 2022, se va aplica remorcilor și semiremorcilor înmatriculate în Rusia. De asemenea, sancțiunilor se supune și remorcarea unor astfel de remorci/semiremorci de camioane, care sunt înmatriculate în alte țări.
 
În prezent, costul transportului de marfă în regiune este următorul:
 
Moldova: Tarifele de transport către Rusia au rămas neschimbate din cauza volumelor mai mici de export. Costul transportului către Ucraina și România este de 1000 USD.
 
Ucraina: Transportul de marfă din Turcia către Ucraina a crescut la 5.000 USD. Costul de transport de la Polonia la Kiev este de 2500 USD.
 
Azerbaidjan: Transportul de marfă către Rusia a crescut la 2.500 USD. Costul transportului de marfă în Atyrau a scăzut la 3.500 USD. Costul transportului către Ucraina este de 5000 USD.
 
Georgia: Transportul de marfă către Rusia a crescut la 3.500 USD. Costul de transport din Turcia este de 2500 USD. Costul transportului de marfă către Belarus a crescut la 4.000 USD. Costul transportului din Ucraina a crescut la 5.000 USD. Costul de transport din Iran este de 2800 USD.
 
Kazahstan: Costul de transport din Polonia a scăzut la 6.000 USD.
 
Uzbekistan: Transportul de marfă către Rusia a crescut la 4.000 USD.
Serbia: Tarifele de transport către Rusia au rămas neschimbate din cauza volumelor mai mici de export.

Sursa: EastFruit
 
loading ...