DESCOPERĂ CELE MAI FRUMOASE LOCURI ALE ȚĂRIȘOAREI NOASTRE, IAR ANTRIM TE PREMIAZĂ

05 sep 2022
Descoperă cele mai frumoase locuri ale țărișoarei noastre, iar ANTRIM te premiază. Campania „Hai la mine acasă!” a fost relansată de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) în perioada 5 august și 20 septembrie 2022, cu scopul de a motiva cetățenii țării, inclusiv cei din diasporă, să exploreze destinațiile turistice autohtone. Un obiectiv important al campaniei de anul acesta este promovarea și sprijinirea gazdelor turistice care s-au implicat în ajutorarea refugiaților ucraineni de la începerea războiului, transmite AGROMEDIA, cu referire la Eco Presa.

Campania are drept scop să aducă moldovenilor (și nu numai) pofta de a descoperi frumusețile pitorești ale țării, cât și ospitalitatea oamenilor de aici, inclusiv a gazdelor turistice. Odată cu începerea conflictului din Ucraina, companiile din sectorul HoReCa s-au mobilizat rapid și intens pentru cazarea și ajutorarea refugiaților, devenit parte din prima linie a solidarității aici, în R. Moldova.

Pentru a le veni în sprijin acestor gazde și a le oferi mai multă vizibilitate, campania „Hai la Mine Acasă!” încurajează turiștii să le fie oaspeți și să împărtășească experiența lor mai departe. Pentru a ușura conexiunea dintre gazde și turiști, ANTRIM a pregătit ghidul „Hai la mine acasă”, cu informații actualizate despre destinațiile turistice și gama de activități disponibile (gastronomie, cazare, plimbări cu bicicleta, etc). Pe parcursul campaniei, ghidul este distribuit de către funcționarii vamali de la punctul de frontieră Leușeni tuturor celor care intră în țară.

Campania include și un concurs ce încurajează turiștii să devină ambasadori ai Moldovei. Până pe 20 septembrie, cei interesați să participe trebuie să posteze pe rețelele sociale o fotografie sau un video care să descrie experiența la o pensiune turistică/vinărie din țară, folosind hashtag-urile #HaiLaMineAcasa #taramicainimamare #beourguest. Detalii despre regulamentul și premiile concursului pot fi consultate pe pagina web a campaniei.
Cei mai inspirați participanți vor fi premiați cu următoarele premii:

Premiul mare: Sesiune foto pentru 2 persoane, cu durata de o oră,  la una din pensiunile turistice din Moldova menționate în ghidul #HaiLaMineAcasă

Alte premii: 3 Torbe Eco cu logo-ul Moldovei, „Pomul Vieții” & o sticlă cu vin.

Potrivit experților, în 2019, aproape 377 de mii de cetățeni moldoveni și străini au fost deserviți de către agențiile de turism din R. Moldova. Acest număr a scăzut dramatic în 2020, ca urmare a pandemiei, ajungând la numai 125 de mii de persoane. Anul acesta a înregistrat o recuperare destul de rapidă a turismului intern organizat, cu aproximativ 213 de mii de persoane cazate în R. Moldova deja în primul trimestru.
loading ...