EXPORTATORII DE PORUMB VOR BENEFICIA DE RESTITUIREA TVA

23 nov 2022
De azi, exportatorii de porumb vor putea beneficia din nou de restituirea taxei TVA. Decizia a fost luată la minister, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Printr-o Dispoziție a Comisiei Situații Excepționale din data de 10 martie 2022, prin care, a fost anulată interdicția de a exporta porumb, agenții economici erau obligați să prezinte la serviciul vamal o declarație pe proprie răspundere, în care trebuia să fie menționat producătorul porumbului ce urmează a fi exportat. Dar, exportatorii nu puteau completa de fiecare dată acest act, întrucât porumbul nu aparținea unui singur producător, astfel, aceștia nu puteau beneficia de restituirea TVA.

Această decizie a fost luată în primăvară pentru a disciplina cât de cât agricultorii, pentru a obține volume mai mari și a vedea ce cantități de porumb avem. Întrucât exportatorii nu aveau de fiecare dată aceste certificate, Serviciul Fiscal nu restituia TVA-ul. Respectiv, s-a creat un impediment. În prezent, această decizie nu mai este necesară. Astfel, au fost organizate mai multe ședințe la minister, împreună cu domnul ministru Bolea și s-a luat decizia ca acest punct din Hotărârea CSE din 10 martie să fie anulat, a declarat Președintele Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „AGROCEREALE”, Igor Grigoriev.
loading ...