FESTIVALUL NAȚIONAL „MIORIȚĂ LAIE, LAIE, BUCĂLAIE”. Pavel Prisăcaru: „Suntem foarte bucuroși pentru că și-au anunțat participarea foarte mulți producători”

26 oct 2022
Pentru al șaselea an consecutiv, în data de 29 și 30 octombrie, în orașul Cimișlia va fi organizat Festivalul Național dedicat crescătorilor de oi și capre din țara noastră cu genericul „Mioriță Laie, Laie, Bucălaie”. Cei mai iscusiți oieri din țară își vor prezenta la expoziție animalele, producătorii de brânzeturi și cașcavaluri vor fi prezenți cu cele mai gustoase produse din lapte de oaie și capră, iar puținii meșteri populari care ne-au mai rămas vor bucura vizitatorii cu articole confecționate din lână sau piele de oaie și capră.

Suntem foarte bucuroși pentru că și-au anunțat participarea foarte mulți producători cu oi, capre, țapi, berbeci. De asemenea, vom avea oaspeți din Kyrgyzstan, România, Bulgaria.

La festival, vizitatorii vor avea posibilitatea să cumpere animale de rasă, să guste și să cumpere produse obținute în urma îndeletnicirii oieritului: blănuri, cojoace tradiționale moldovenești, bundițe, căciuli. De asemenea, vom avea o gamă largă de producători de produse alimentare: cașcavaluri, brânzeturi, cavarma, pastrama.

Un mare plus al evenimentului – cei interesați vor avea posibilitatea să beneficieze de consultațiile crescătorilor de animale cu experiență.

Din experiența anilor precedenți, la eveniment sunt prezenți și meșteri ce confecționează diferite articole din lemn, lut. De asemenea, vin și agricultorii care cresc puiet și material săditor pentru diferite specii de fructe, pomi decorativi, poamă, flori. Este un festival cu tematica oieritului, dar este loc pentru toți, a menționat Pavel Prisăcaru.

Evenimentul este organizat de Federația Națională a Crescătorilor de Ovine și Caprine din Moldova cu suportul Ministerului Agriculturii, în orașul Cimișlia, regiunea autodromului. Vizitatorii vor avea parte de 2 zile de muzică și voie bună, asigurată de colectivele folclorice din diferite raioane ale țării.
loading ...