ÎNCEPE WINTER BERRY SCHOOL. Toată lumea interesată de cultivarea pomușoarelor poate participa la instruirile tematice

20 jan 2022

În perioada 24 ianuarie - 4 februarie 2022, Asociația Pomușoarele Moldovei, cu suportul Proiectului USAID APM, organizează Școala de Iarnă a Producătorilor de Pomușoare/Winter Berry School, destinată tuturor cultivatorilor de pomușoare și celor interesați de producerea lor.
 
Oleg Calestru, specialist tehnic, Proiectul APM, a comunicat pentru AGROMEDIA că este vorba despre un eveniment anual desfășurat tradițional după sărbătorile de iarnă.
 
„Este ultimul din cadrul proiectului. Din cauza restricțiilor pandemice, se va desfășura în regim online. Vom avea 6 seminare timp de două săptămâni, gratuite, pentru toată lumea interesată de sectorul de pomușoare.
 
Scopul este de a efectua acel transfer de cunoștințe, de a face un refresh pentru cei inițiați, dar care vor să afle și alte detalii. Ca bază, se va discuta despre tehnologiile de cultivare a culturilor de bază, cele mai produse în R. Moldova: căpșun, zmeur, mur, dar și despre alte culturi – coacăzul negru, afinul, cătina alba, precum și unele culturi de nișă, cum sunt gorjul, aronia”,
a precizat sursa.
 
Pe lângă subiectele menționate vor fi trecute în revistă și piața de fructe moi, tendințele globale și regionale, piața locală și cum s-a schimbat piața de fructe moi sub influența pandemiei.
 
În calitate de expert a fost invitat un specialist marketing din Bosnia și Herțegovina, care va prezenta cele mai noi informații despre piața globală.
 
Președinta Asociației Pomușoarele Moldovei, Aneta Ganenco, va avea un curs despre piața locală.
 
De asemenea, participanții vor fi informați și depre digitalizarea vânzărilor. Potrivit lui Oleg Calestru, anul trecut au participat cca 50 persoane per seminar.
 
„Ca și tendință, sectorul este în continuă dezvoltare, e unul care favorizează aceleași livrări la domiciliu, e un domeniu mai practic la capitolul vânzări”, a subliniat sursa.
 
În R. Moldova există, în prezent, cca o mie de producători de pomușoare, 600 fiind membri ai Asociației Pomușoarele Moldovei.
 

ÎNCEPE WINTER BERRY SCHOOL. Toată lumea interesată de cultivarea pomușoarelor poate participa la instruirile tematice

ÎNCEPE WINTER BERRY SCHOOL

Toată lumea interesată de cultivarea pomușoarelor poate participa la instruirile tematice

ÎNCEPE WINTER BERRY SCHOOL. Toată lumea interesată de cultivarea pomușoarelor poate participa la instruirile tematice

loading ...