VIDEO: DACĂ VITICULTURA ESTE MAREA TA PASIUNE, aplică la CEVVC. Poți deveni un oenolog cu renume!

27 jul 2021
Este una dintre cele mai vechi instituții din Europa care pregătește specialiști în viticultură și oenologie. În trecut, școală de horticultori și vinificatori, fondată în 1842 de către Ministerul Proprietăților de Stat al guvernului imperial rus ca Școală de Pomicultură de categorie inferioară, la Chișinău în sectorul Botanica.
 
Din 2016 a devenit Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, comuna Stăuceni și a pregătit până în prezent peste 25 mii de specialiști de profil. Mulți dintre ei au ajuns producători de vinuri cu renume, reușind să își lanseze propria afacere într-un domeniu tot mai solicitat pe piața mondială.

Directorul CEVVC, Sergiu Zabolotnîi, vorbește despre instituție într-un tur virtual, menționând că aceasta rămâne una din cele mai prestigioase școli de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova.

Centrul dispune de un dendradiu cu o suprafață de 14 ha și peste 100 mii specii arbori și arbuști, loturi didactice, bibliotecă cu peste 100 mii ediții, sală festivă și de sport. De altfel, laboratorul a fost modernizat și dotat cu suportul proiectului Uniunii Europene „DevRAM”, în parteneriat cu PRO DIDACTICA și Donau Soja.

Dacă ai devenit student la CEVVC, vei locui în căminul instituției, situat în imediata apropiere, iar la anul IV de studii vei desfășura practica la partenerii economici ai Centrului, în întreprinderile de profil, unde vei fi încadrat în procesul real de producere și, ulterior, chiar angajat!

Ce specialități poți alege? În primul rând, viticulură și oenologie și nu uita că ai menirea să contribui la modernizarea și reformarea sectorului vitivinicol.

Ești invitat la turul virtual al CEVVC și apoi la studii. Urmărește filmulețul și ia decizia cea mai bună pentru tine și viitorul tău, pentru că agricultura este haina națională a Republicii Moldova.

 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CURS GRATUIT DE INSTRUIRE FINANCIARĂ ȘI PROFESIONALĂ. CORTEVA susține femeile din agricultură

27 jun 2022

4 ANI DE ECOLOCAL FARMERS MARKET. Sâmbătă, 25 iunie – ediție aniversară cu multe surprize și carnaval

24 jun 2022

PE 25 ȘI 26 IUNIE, HAI LA FESTIVALUL MIERII ȘI AL POMUȘOARELOR

23 jun 2022

CURSURI GRATUITE PENTRU COMPANIILE DIN INDUSTRIA PLANTELOR MEDICINALE ȘI AROMATICE

16 jun 2022

EXPOZIȚIA „ZIUA FRUCTELOR” LA CEA DE-A IV-A EDIȚIE. Sunt așteptate peste 50 de companii cu cele mai noi tehnologii în domeniu

16 jun 2022

VIDEO: DACĂ VITICULTURA ESTE MAREA TA PASIUNE, aplică la CEVVC. Poți deveni un oenolog cu renume!

VIDEO: DACĂ VITICULTURA ESTE MAREA TA PASIUNE, aplică la CEVVC

Poți deveni un oenolog cu renume!

VIDEO: DACĂ VITICULTURA ESTE MAREA TA PASIUNE, aplică la CEVVC. Poți deveni un oenolog cu renume!

loading ...