BANI PENTRU DIGITALIZAREA ÎNTREPRINDERILOR HORTICOLE

20 jun 2023
Digitalizarea întreprinderii permite o mai bună organizare a muncii și facilitarea acesteia. Informațiile rezumative, obținute de pe teren cu ajutorul platformelor on-line, conțin o arhivă de imagini din satelit stocate timp de mai mulți ani, vremea, precipitațiile, umiditatea solului, operațiunile agricole, cantitatea de substanțe chimice, îngrășămintele aplicate și multe altele.

Fermierii pot accesa bani pentru digitalizarea unei întreprinderii horticole prin intermediul proiectului Livada Moldovei.
 
  • În cadrul proiectului, valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5000 Euro.
  • Pot fi accesate credite de până la 5 milioane Euro.
  • Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani.
  • Sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA Zero și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale și accize la importul utilajelor sau serviciilor.

Avantajele digitalizării afacerii în agricultură:

De pe orice gadget, specialiștii pot ține o evidență strictă a terenurilor. Există posibilitatea de a monitoriza lucrările din livezi direct de pe telefon. Datorită acestui sistem, poate fi monitorizată starea culturilor și se pot vedea în timp real toate plantațiile. Acest lucru ajută la planificarea mai eficientă și facilitează previziunea randamentului plantațiilor.

Imaginile din satelit fac posibilă determinarea zonelor de dezvoltare neuniformă a plantelor, studierea influenței reliefului asupra dezvoltării culturilor horticole.

Poate fi monitorizată și tehnica agricolă, unde se află, ce lucrări efectuează, consumul de combustibil.

Detalii la: 022 26 09 03
loading ...