MICȘORAREA CU 8,5 PUNCTE A RATEI DE CREDITARE PENTRU AGRICULTORI SE MENȚINE

09 feb 2023
Micșorarea cu 8,5 puncte a ratei de creditare pentru agricultori se menține. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului de supraveghere al I.P. Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă (OGPAE), care administrează aceste fonduri prin intermediul instituțiilor financiare participante (IFP) - bănci și organizații de creditare nebancară, cu care Ministerul Finanțelor are semnate contracte de recreditare.

Această facilitatea va fi extinsă, începând cu 25 februarie 2023, pentru beneficiarii sub-împrumuturilor recreditate prin IFP din fondurile liniilor de credit, gestionate de OGPAE.

Ministerul Finanțelor informează despre decizia de menținere a ratei de recreditare diminuată cu 8,5 puncte procentuale în cadrul liniilor de credit ale Proiectelor Investiționale finanțate din împrumuturi externe de stat, alocate pentru susținerea dezvoltării întreprinderilor sectorului real, preponderent în sectorul agricol, se arată în comunicatul oficial.

Mai multe detalii privind condițiile liniilor de credit, inclusiv ratele de recreditare pentru IFP,  beneficiarii pot găsi la IFP partenere, precum și pe pagina web a OGPAE, accesând următorul LINK.
loading ...