19 ANTREPRENORI AU PRIMIT CÂTE 15 MII DE DOLARI. Ce vor face cu banii

21 oct 2020

19 antreprenori vor dezvolta afaceri pe ambele maluri ale Nistrului, după ce au obținut asistență financiară în valoare de până la 15 000 dolari. Beneficiarii au fost selectați din 170 de participanți la concursul organizat de proiectul „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), finanțat de Suedia și implementat de PNUD. Pe lângă sprijinul financiar nerambursabil, pe parcursul următoarelor 15 luni, antreprenorii vor mai primi consiliere și mentorat pentru dezvoltarea business-urilor. Astfel urmează să fie deschise afaceri în următoarele domenii: fabricarea siropurilor din fructe, afaceri cu pomușoare și plante medicinale, confecționarea obiectelor din lemn și fier forjat, fabricarea brânzeturilor artizanale, a hăinuțelor pentru copii, a produselor cosmetice organice, producerea pâinii și a produselor de panificație după o metodă inovativă, creșterea legumelor ecologice și a culturilor bacifere. De asemenea, va fi creată o pensiune turistică, o agenție de consultanță în educație și un centru de deservire tehnică a mașinilor electrice. Printre câștigătoarele proiectului este și Marina Tabuncic din satul Ustia, raionul Dubăsari. Femeia a declarat că asistența oferită o va ajuta mult la dezvoltarea afacerii sale, mai ales în condițiile crizei pandemice.
 
”Ne-am propus să lansăm o linie de producere a hainelor din bumbac organic pentru copii, care nu afectează pielea bebelușilor. Această idee a apărut deoarece hainele pentru copii sunt la mare căutare pe piață. Ne propunem să deschidem cinci magazine pe teritoriul Moldovei, să creștem vânzările prin intermediul magazinului online al companiei și să vindem produsele noastre pe piața externă”, a spus Marina Tabunciuc.
 

Datorită acestui suport, întreprinzătorii vor depăși mai ușor criza provocată de pandemia COVID-19 și se cor adapta noilor realități. În total, vor fi create aproape 60 de locuri de muncă.
 
”Programele de asistență ale Suediei în Republica Moldova acoperă toate regiunile țării, inclusiv regiunea transnistreană, prin inițiative de promovare a măsurilor de consolidare a încrederii și a creșterii incluzive. În toate intervențiile de dezvoltare, Suedia este un promotor continuu al reformelor în domenii care sporesc participarea și abilitarea femeilor și suntem deosebit de bucuroși să vedem că printre antreprenorii desemnați sunt 14 femei”, a declarat Anna Lyberg, ambasadorul Suediei în Republica Moldova.
 
Reprezentantul PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib, a declarat că întreprinderile mici și mijlocii au nevoie de susținere întrucât criza provocată de pandemia de coronavirus are un impact negativ și cauzează pierderi.
 
”Este esențial să susținem ÎMM-urile, un sector extrem de afectat de COVID-19, care oferă locuri de muncă tinerilor și grupurilor vulnerabile și care va asigura o dezvoltare locală durabilă. Cei 19 beneficiari au luat o decizie îndrăzneață de a-și lansa pe timp de pandemie propria afacere, sunt pasionați de ideile lor și sunt dedicați pentru a le pune în practică”, a declarat reprezentantul PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib
 
Acest proiectul oferă și asistență pentru crearea unor legături comerciale pe termen lung între antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului, stimulează și promovează exporturile de mărfuri și serviciile din regiune prin accesarea oportunităților oferite de Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.
 
 

19 ANTREPRENORI AU PRIMIT CÂTE 15 MII DE DOLARI. Ce vor face cu banii

19 ANTREPRENORI AU PRIMIT CÂTE 15 MII DE DOLARI

Ce vor face cu banii

19 ANTREPRENORI AU PRIMIT CÂTE 15 MII DE DOLARI. Ce vor face cu banii

loading ...