BANI PENTRU UN NOU PROIECT AGROALIMENTAR. Ce sumă va oferi IFAD și cum va fi gestionată

23 mar 2021
Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD) va oferi suport financiar Republicii Moldova pentru un nou proiect din zona  agroalimentară. Este vorba despre “Îmbunătățirea capacităților pentru transformarea zonei rurale” (IFAD VIII), iar reprezentanții părților implicate în proiect, s-au reunit, astăzi, în cadrul unei ședințe on-line pentru a discuta despre pașii de lansare și a stabili obiectivele majore.
 
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, și-a exprimat gratitudinea pentru IFAD ca fiind unul din cei mai valoroși parteneri de dezvoltare ai segmentului agroalimentar. Potrivit lui, în cei 20 de ani de investiții IFAD în țara noastră, au fost semnate 8 acorduri de finanțare, portofoliul valorificat constituind circa 100 mln USD, din cele 137 mln USD existente.
 
“Printre cele mai  importante rezultate menționăm debursarea a peste 5. 000 credite și împrumuturi, inclusiv 900 pentru tinerii antreprenori; crearea a peste 20 mii de locuri de muncă; dezvoltarea a peste 100 proiecte de infrastructură economică rurală; crearea a 11 școli de câmp pentru instruirea în domeniul agriculturii conservative; acordarea a peste 200 granturi aferente schimbărilor climatice; instruirea a peste 3 mii de producători agricoli – pe segmentul tehnologiilor conservative de lucrare a solului”, a reliefat ministrul, exprimându-și gratitudinea pentru sprijinul oferit de IFAD.  
Oficialul a mai menționat că, grație activităților din proiect,  Guvernul  își propune să dezvolte sectorul agroalimentar, pe fundalul vulnerabilității acestuia la un șir de provocări complexe: schimbările climatice, fluctuațiile economice, migrația masivă a populației din zonele rurale, veniturile mici, dar și insuficiența forței de muncă.
 
Ministrul a menșionat că Guvernul va pune accentual pe consolidarea cadrului normativ de implementare a Legii Zootehniei în redacție nouă, și astfel va crea premise de reglementare a sectorului zootehnic. “Sunt obiective ambițioase, dar imperioase pentru fortificarea, modernizarea, pe alocuri, și resetarea unor segmente importante ale sectorului agroalimentar, dar și a zonelor rurale, per ansamblu. Iar pe aceste filiere, IFAD a devenit un partener strategic de încredere. Mizăm și în continuare pe suportul Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă”, a adăugat ministrul în cadrul ședinței.
 
De menționat că bugetul total al proiectului va constitui circa 50, 5 milioane euro. Din valoarea totală a investiției, contribuția IFAD se cifrează la 20, 7 milioane de euro.  
 
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

TINERII DIN STÂNGA NISTRULUI AU ȘANSA DE A-ȘI LANSA PROPRIA AFACERE. Detalii despre grantul oferit de UE

20 jan 2022

PESTE 3 MII DE PRODUCĂTORI AGRICOLI, BENEFICIARI AI PROGRAMELOR IFAD ÎN 2022. Valoarea totală a granturilor

19 jan 2022

SE CAUTĂ BENEFICIARII DE GRANTURI PENTRU REABILITAREA PĂȘUNILOR. Sumele acordate și condițiile de participare

19 jan 2022

PROGRAM DE GRANT PENTRU GESTIONAREA UNOR DEȘEURI: Condițiile pentru a aplica

18 jan 2022

CE CONDIȚII PREVĂD NOILE GRANTURI DE PÂNĂ LA 40 MII EURO OFERITE DE UE? Detalii

13 jan 2022

BANI PENTRU UN NOU PROIECT AGROALIMENTAR. Ce sumă va oferi IFAD și cum va fi gestionată

BANI PENTRU UN NOU PROIECT AGROALIMENTAR

Ce sumă va oferi IFAD și cum va fi gestionată

BANI PENTRU UN NOU PROIECT AGROALIMENTAR. Ce sumă va oferi IFAD și cum va fi gestionată

loading ...