https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
BANI PENTRU UN NOU PROIECT AGROALIMENTAR. Ce sumă va oferi IFAD și cum va fi gestionată

BANI PENTRU UN NOU PROIECT AGROALIMENTAR. Ce sumă va oferi IFAD și cum va fi gestionată

23 mar 2021
Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD) va oferi suport financiar Republicii Moldova pentru un nou proiect din zona  agroalimentară. Este vorba despre “Îmbunătățirea capacităților pentru transformarea zonei rurale” (IFAD VIII), iar reprezentanții părților implicate în proiect, s-au reunit, astăzi, în cadrul unei ședințe on-line pentru a discuta despre pașii de lansare și a stabili obiectivele majore.
 
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, și-a exprimat gratitudinea pentru IFAD ca fiind unul din cei mai valoroși parteneri de dezvoltare ai segmentului agroalimentar. Potrivit lui, în cei 20 de ani de investiții IFAD în țara noastră, au fost semnate 8 acorduri de finanțare, portofoliul valorificat constituind circa 100 mln USD, din cele 137 mln USD existente.
 
“Printre cele mai  importante rezultate menționăm debursarea a peste 5. 000 credite și împrumuturi, inclusiv 900 pentru tinerii antreprenori; crearea a peste 20 mii de locuri de muncă; dezvoltarea a peste 100 proiecte de infrastructură economică rurală; crearea a 11 școli de câmp pentru instruirea în domeniul agriculturii conservative; acordarea a peste 200 granturi aferente schimbărilor climatice; instruirea a peste 3 mii de producători agricoli – pe segmentul tehnologiilor conservative de lucrare a solului”, a reliefat ministrul, exprimându-și gratitudinea pentru sprijinul oferit de IFAD.  
Oficialul a mai menționat că, grație activităților din proiect,  Guvernul  își propune să dezvolte sectorul agroalimentar, pe fundalul vulnerabilității acestuia la un șir de provocări complexe: schimbările climatice, fluctuațiile economice, migrația masivă a populației din zonele rurale, veniturile mici, dar și insuficiența forței de muncă.
 
Ministrul a menșionat că Guvernul va pune accentual pe consolidarea cadrului normativ de implementare a Legii Zootehniei în redacție nouă, și astfel va crea premise de reglementare a sectorului zootehnic. “Sunt obiective ambițioase, dar imperioase pentru fortificarea, modernizarea, pe alocuri, și resetarea unor segmente importante ale sectorului agroalimentar, dar și a zonelor rurale, per ansamblu. Iar pe aceste filiere, IFAD a devenit un partener strategic de încredere. Mizăm și în continuare pe suportul Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă”, a adăugat ministrul în cadrul ședinței.
 
De menționat că bugetul total al proiectului va constitui circa 50, 5 milioane euro. Din valoarea totală a investiției, contribuția IFAD se cifrează la 20, 7 milioane de euro.  
 
 
CREDITE PENTRU AGRICULTORI DE PESTE 23 MIL. EURO DE LA BEI. Câți antreprenori au beneficiat de suportul financiar
17 jun 2021
DEȚII UN ÎMM? SOLICITĂ BANI PENTRU PROMOVAREA PRODUSELOR PE PIAȚA EXTERNĂ. Cum, afli AICI
16 jun 2021
FĂRĂ REZIDUURI ÎN SALATĂ. Producătorii și procesatorii din sud pot verifica materia primă într-un laborator performant, aproape de casă
31 mai 2021
DEPOZITUL FRIGORIFIC DIN TARACLIA REDUCE SUBSTANȚAL DISTANȚA DINTRE PRODUCĂTOR ȘI CONSUMATOR
29 mai 2021

BANI PENTRU UN NOU PROIECT AGROALIMENTAR. Ce sumă va oferi IFAD și cum va fi gestionată

BANI PENTRU UN NOU PROIECT AGROALIMENTAR

Ce sumă va oferi IFAD și cum va fi gestionată

BANI PENTRU UN NOU PROIECT AGROALIMENTAR. Ce sumă va oferi IFAD și cum va fi gestionată

loading ...