CREDITE PENTRU AGRICULTORI DE PESTE 23 MIL. EURO DE LA BEI. Câți antreprenori au beneficiat de suportul financiar

17 jun 2021

Numărul agricultorilor care au beneficiat de finanțare din partea Uniunii Europene prin intermediul Băncii Europene de Investiții au crescut de 4 ori, anunță AGROMEDIA cu referire la știri.md. Numai în anul trecut suma creditelor oferite a constituit 23,7 milioane de euro.
 
În 2020 cei mai mulți bani au fost alocați pentru dezvoltarea infrastructurii post-recoltare, fiind vorba despre 9,6 milioane de euro. De asemenea, au fost acordate 6,6 milioane de euro pentru investiții în laboratoare, educație și cercetare, dar și în dezvoltarea securității alimentare.
 
Pentru plantarea, replantarea sau restructurarea livezilor și podgoriilor au fost oferite 4,1 milioane de euro, iar pentru dezvoltarea fabricilor de prelucrare - 1,4 milioane de euro.
 
Unul din factorii care a provocat absorbția mai mare a creditelor, în 2020, a fost seceta extremă din anii precedenți, care i-a făcut pe producători să realizeze că vor avea nevoie de irigare prin picurare în livezile lor, pentru a menține un randament bun din punct de vedere economic. În timp ce în anii precedenți cererile de împrumut au fost în primul rând pentru depozite frigorifice, acum acestea vizează tot mai des sistemele de irigare. În 2020 au fost finanțate 37 de proiecte pentru un total de 552 ha irigate.
 
Un alt factor care a contribuit la majorarea cererilor de creditare a fost creșterea prețurilor pentru fructele produse în Moldova, drept consecință directă a recoltei scăzute din 2019 în Europa și Rusia, precum și a crizei provocate de COVID-19.
 
Totodată, în 2020, pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii să facă față consecințelor pandemiei, BEI a lansat o linie de credit în valoare de 20 de milioane de euro destinată IMM-urilor din Moldova. Acesta a fost un răspuns de susținere din partea Uniunii Europene orientat spre păstrarea locurilor de muncă, menținerea lichidităților și a operațiunilor.
 

știri.md
Top știri

HIBRIDUL BUCKFAST - un pericol pentru viitorul apiculturii. Care sunt cele mai bune regine, aflați AICI

24 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022
Din aceeași categorie

AGRICULTORII VOR PRIMI SUPORT FINANCIAR PENTRU TEHNOLOGII PERFORMANTE. 10 milioane de lei vor fi alocați pentru acest program

25 mai 2022

SUPORT FINANCIAR PENTRU TINERII CARE VOR SĂ FACĂ BUSINESS AGRICOL. Detalii AICI

24 mai 2022

FINANȚARE DE LA STAT PENTRU COMPANIILE EXPORTATOARE DE PRODUSE ȘI SERVICII

25 apr 2022

9 MILIOANE DE LEI PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR MOLDOVENEȘTI

20 apr 2022

UN LABORATOR MODERN PENTRU TESTAREA INOVAȚIILOR ÎN HORTICULTURĂ, DESCHIS LA COLEGIUL AGROINDUSTRIAL ”GHEORGHE RĂDUCAN” DIN GRINĂUȚI

20 apr 2022

CREDITE PENTRU AGRICULTORI DE PESTE 23 MIL. EURO DE LA BEI. Câți antreprenori au beneficiat de suportul financiar

CREDITE PENTRU AGRICULTORI DE PESTE 23 MIL

EURO DE LA BEI

Câți antreprenori au beneficiat de suportul financiar

CREDITE PENTRU AGRICULTORI DE PESTE 23 MIL. EURO DE LA BEI. Câți antreprenori au beneficiat de suportul financiar

loading ...